Game of Thrones’un Dağ’ıyla ilgili büyük gizem çözüldü

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 5. bölüme ilişkin “spoiler” içerir

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones’un yayımlanan son bölümü, dizinin hayranlarının yıllardır beklediği bir hesaplaşmayı nihayet ekranlara taşıdı.

Tazı ve Arya Stark, “yarım kalan işlerini” halletmek için Kralın Toprakları’na döndü. Arya, ölüm listesindeki Cersei Lannister’ın isminin yanına bir tik atmak isterken, Tazı ise abisi ve aynı zamanda baş düşmanı Dağ’ı öldürmeyi planlıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tazı ve Dağ arasındaki düello ilk sezondan bu yana bekleniyordu. İkili ilk kez birinci sezonda Ned Stark’ın Kralın Eli olarak atanmasını kutlamak amacıyla düzenlenen bir turnuvada karşı karşıya gelmiş, bu dövüş Kral Robert Baratheon tarafından durdurulmuştu. Dizinin hayranları bu bölümün ardından ikilinin bir sonraki hesaplaşmasını heyecan içinde bekledi.  

4. sezonda Oberyn Martell’in zehirlediği Dağ, 5. sezonda Qyburn tarafından yeniden hayata döndürüldü ve Cersei’nin Kral Muhafızları’nın bir üyesi oldu. İzleyiciler bir miğfer takan Dağ’ın yüzünü o zamandan bu yana hiç görmedi. Ta ki 8. sezon 5. bölüme kadar.   

Yayımlanan son bölümde Dağ, kardeşi Tazı’yla dövüşürken miğferi çıktı ve yüzü ilk kez göründü.

Tazı ve Dağ’ın, Kızıl Kale’den düşerek ölmesiyle sonuçlanan dövüşün ardından dizinin hayranları sosyal medyada yaptıkları paylaşımda Dağ’ın Lord Varys ile büyük benzerlik taşıdığına dikkati çekti.

Bir izleyici, “Dağ Varys’ın sert görünümlü zombi hali gibi” derken, bir başka izleyici, “Dağ, Lord Varys’ın ileri derece gri versiyonu” dedi. Bir izleyiciyse, “Arkadaşlar, zombi Dağ, Varys mıymış?” diye sordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU