Üç vekil CHP'den istifa etti

Çelebi açıklamasında "Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, partilerinden istifa etti.

3 ismin istifasıyla CHP'nin Meclisteki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

TBMM'de yaptıkları basın toplantısıyla istifalarını açıklayan vekillerden Çelebi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik.

Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter. 

CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz. 

Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kuyrukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. 

Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özcan Özel ise açıklamasında şunları kaydetti:

Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zararuriyeti doğmuştur. Tüm çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum

Çelebi, Aksoy ile Özel'in istifası ile CHP'nin Meclisteki sandalye sayısı 138'den 135'e düştü.

Özel: Bir anlamı var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 vekilin istifasını, "Bir bakanın istifasını 22 saat altyazı dahi vermeyen kanalların vekil istifasını canlı yayında veriyor oluşlarının bir anlamı vardır" sözleriyle değerlendirdi. 

Canlı yayınları tüm vatandaşların yakından takip ettiklerini ifade eden Özel, "Biz de bunu çok dikkatle takip ettik ve not ettik" dedi. 

Kendilerine "29 Ekim Gücü" diyorlar

İstifa eden 3 vekil kendilerini "29 Ekim Gücü" olarak adlandırıyor.

Çelebi ve Aksoy'un imzasıyla parti yönetimine ilişkin eleştirilerini bir mektupla dile getiren vekiller geçen salı günü Kılıçdaroğlu'nun Meclisteki makamında bir görüşme gerçekleştirmişti

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU