HDP’li Katırcıoğlu: Yaptığım işaret annelere değildi

"Yaptığım işaret acılı annelere karşı değil, acılı annelerin bu acılarını kullanmaktan geri durmayan iktidara karşıdır"

Fotoğraf: İHA

“PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması” talebiyle ailelerin nöbet tuttuğu HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasından çıkarken zafer işareti yapan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’ndan açıklama geldi. Katırcıoğlu, yaptığı işaretin annelere yönelik olmadığını söylerken “İktidarın doğrudan HDP’ye yönelik, HDP’yi suçluymuş gibi göstermeye yönelik bu politikasına karşı bir itiraz işaretiydi” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katırcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır il binamızın önünde kurulmuş çadır ve yapılan eylemler, aslında, iktidarın marifetidir ve çocukları dağa gitmiş ya da iddia edildiği gibi kaçırılmış Kürt ailelerinin ve özellikle de annelerin samimi duygularını sömürerek, HDP ile PKK arasında bir bağ olduğu izlenimi ve algısını yaratmak için düzenlenmiştir.  O gün karşı karşıya kaldığımız olayın, barışçı bir protesto eyleminden çok bir linç girişimi haline dönüşmüş olması da ailelerin arasından gelen küfür ve hakaretler de yaratılan bu durumun bir sonucudur. 

Sonuç olarak iktidar, iktidar olarak devam edebilmek için HDP’yi seçim denkleminden düşürmeye çalışmakta, bunun için de HDP’nin “terörle iltisaklı” bir parti olduğu algısını yaratmaya çalışmaktadır. Kontrol ettiği muazzam medya gücüyle, kanun ve düzenlemelere aldırmaksızın bu algıyı yaratarak ülkedeki siyaseti biçimlemeye ve böylelikle kendisini yeniden iktidara getirecek koşulları hazırlamaya çalışmaktadır.  Benim yaptığım işaret annelere değil, iktidarın doğrudan HDP’ye yönelik, HDP’yi suçluymuş gibi göstermeye yönelik bu politikasına karşı bir itiraz işaretiydi. Tekrar edeyim, yaptığım işaret acılı annelere karşı değil, acılı annelerin bu acılarını kullanmaktan geri durmayan iktidara karşıdır.

HDP  binasından çıkarken Katırcıoğlu’nun zafer işareti yapması ailelerin tepkisini çekmişti. Katırcıoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU