Dışişleri Bakanlığı gazeteci Deniz Yücel'in "Türkiye'de işkence gördüm" iddiasına tepki gösterdi

Ankara'dan Berlin'e Deniz Yücel tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy işkence iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı / Fotoğraf: AA

Gazeteci Deniz Yücel’in Türkiye’de cezaevinde işkence gördüğü iddiaları ve Almanya'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki var.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy "Türkiye'yi karalamaya çalışan bu tür asılsız iddiaların resmi makamlarca ciddiye alınmasını manidar buluyoruz" dedi. 

Aksoy,  Türkiye'nin işkence ve kötü muameleye karşı BM ile Avrupa Konseyi'nin bütün sözleşmelerine taraf olduğunu hatırlattı.

Türkiye’de 2003’ten bu yana işkenceye karşı sıfır tolerans politikası yürütüldüğünü belirten Aksoy, “Kişilerin özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı her mekân, uluslararası mekanizmaların denetimine açıktır” dedi. 
 

deniz yücel.jpg
Fotoğraf: AFP


Önceki gün Almanya Dışişleri Bakanlığı Yücel’in işkence iddiaları üzerine Türkiye’yi uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy konuyla ilgili soruya verdiği yazılı yanıtta Almanya’nın bu çağrısının hiçbir dayanağı bulunmadığını belirtti.

Aksoy, "Türkiye'yi karalamaya çalışan bu tür asılsız iddiaların resmi makamlarca ciddiye alınmasını ayrıca manidar buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Gazeteci Deniz Yücel Türkiye’de yargılandığı davanın savunmasını Almanya’da yazılı olarak yapmıştı.

12 sayfalık savunma metninde cezaevinde işkence gördüğünü iddia etmişti. 

Yücel, 27 Şubat 2017’de girdiği cezaevinden 16 Şubat 2018 tarihinde tahliye oldu. 
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU