Elif Çakır: Hedef gösterildik, AK Parti'de ürkütücü bir sessizlik hakim

"İktidarın ortağı parti bunları yaparken, iktidar partisi de kulağının üstüne yatmış, havaya bakarak 'Aman Rıza Bey tadımız kaçmasın' ıslığı çalıyor!..."

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Karar Gazetesi’nin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir" sözleriyle kendilerini açıkça hedef gösterdiğini belirterek, AK Parti'nin sessizliğine dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakır bugünkü yazısında şunları yazdı:

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından açıkça hedef gösterildik. Ertesi gün Sayın Bahçeli’nin basın danışmanı köşesinde üç siyasetçiyi; Mustafa Yeneroğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Sezgin Tanrıkulu’nu hedefe koydu. Vahimlik burada da bitmiyor. Şiddet uygulayanlarla aralarına en azından kamuoyu önünde mesafe koymaya bile lüzum görmüyorlar. Aksine iktidarın ortağı partinin yetkilileri 'hareketin delisi çoktur' mesajları yayınlıyor! Üstüne üstlük şiddete uğrayanları bir de 'iki tokat, üç sopa için ortalığı ayağa kaldırıyorlar' diyerek azarlıyorlar! Şiddetin cür’etini görüyor musunuz? Akıl alır gibi değil.

Çakır, "İktidarın ortağı parti bunları yaparken, iktidar partisi de kulağının üstüne yatmış, havaya bakarak 'Aman Rıza Bey tadımız kaçmasın' ıslığı çalıyor!... Elbette içlerinde sayısı bir iki de olsa insaflı kişiler vardır ama şunu söylemeliyim ki ürkütücü bir sessizlik hâkim AK Parti ve AK Partililerde. Sıradan bir parti ve sıradan bir partinin yetkilileri değil. Devleti yönetenler! Suçu takip etmek, şiddete karşı çıkmak gibi hem hukuki hem ahlaki mükellefiyet altında bulunan sorumlu ve yetkili kişiler bunlar. Duymuyorlar, görmüyorlar, ağızlarını bıçak açmıyor…" görüşünü savundu. 

Çakır, "Müsaadenizle AK Partililere dostça sormak istiyorum. Devri iktidarınızda gazeteciler hedef gösteriliyor, savcılar tehdit ediliyor, siyasetçilerin kafaları, gözleri patlatılıyor. Ve sizler derin bir sessizlik içindesiniz. Hiçbir şey yaşanmıyor gibi davranıyorsunuz. Ne adına? Nasıl bir bilinçle ve hangi taahhütlerle iktidara gelmiştiniz? Medyasıyla, siyaset tarzıyla, ekonomisiyle, eğitimiyle, adaletiyle, hukukuyla ortaya nasıl bir Türkiye tablosu koydunuz? Oluşturduğunuz bu Türkiye tablosundan memnun musunuz? Mutlu musunuz?" ifadesini kullandı. 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU