Rahşan Ecevit mezarı başında anıldı

DSP Genel Başkanı Aksakal konuşmasında "Demokratik solcular olarak emanetinizi yeniden parlamentoya taşımaya kararlıyız" ifadesini kullandı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP Kurucu Genel Başkanı merhum Rahşan Ecevit'i vefatının birinci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında andı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salgın kısıtlamaları sebebiyle diğer partililerin ve sevenlerinin katılamadığı ziyarette DSP Genel Başkanı Aksakal bir konuşma gerçekleştirdi. Aksakal konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı ve Demokratik Sol örgütlenmenin mimarı Rahşan Ecevit’in aramızdan ayrılışının 1. Yıl dönümü. Tüm dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu Covid-19 pandemisinin kısıtlı koşullarında mezarı başında anmak için buradayız. DSP’nin Genel Başkanı olarak buraya gelirken sadece kendimiz değil, partimizin mensuplarının duygu ve dualarını da beraberimizde getirdik. Bundan sonraki yıllarda normal yaşam koşullarında elbette O’nun tüm sevenleri burada olmak isteyeceklerdir. 

Değerli Başbakanım, Onursal Genel Başkanım, Değerli Kurucu Genel Başkanım…

Bilmenizi isteriz ki; demokratik solcular olarak emanetinizi yeniden parlamentoya taşımaya kararlıyız. Yaşadığımız tüm zorlukların tek çözüm adresi demokratik sol politikalardır. Biz de gösterdiğiniz yolda sizin ışığınızda yürümeye devam edeceğiz. Rahat uyuyun.

Rahşan Ecevit'in naaşı, vasiyeti üzerine DSP Onursal Genel Başkanı merhum Başbakan Bülent Ecevit'in yanına Devlet Mezarlığı'nda defnedilmişti.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU