Samsunspor Başkanı Yıldırım'dan "seyircili maç" çağrısı: Maçlara düzenli giden yaklaşık 1 milyon taraftarı aşılatıp tribünlere alalım

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'e, Kovid-19 aşısı olan taraftarların stada alınması çağrısında bulundu

Yüksel Yıldırım / Fotoğraf: İHA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un kulüp başkanı Yüksel Yıldırım, Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir'e, Kovid-19 aşısı olan taraftarların tribünlere alınması çağrısında bulundu.

Passolig kartı olan Süper Lig ve TFF 1. Lig takımı seyircilerinden maçlara düzenli giden yaklaşık 1 milyon kişinin acilen aşılanması ve liglerin ikinci yarısında maçların seyirciye açılmasını isteyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

Yoksa bu işler gittikçe zorlaşacaktır. Bence çok geçmeden bu fikir Ankara'da masaya yatırılmalı. Bu işin sadece fikir babası bile olmak beni mutlu eder. Haydi TFF, bu konuda hep birlikte çözüm üretelim. Kulüpler Birliği olarak bizler hazırız.

 

 

Yıldırım, maçların seyircilere açılmasının kulüpleri finansal bataktan kurtarmak için büyük destek olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

Böylece Türkiye'de taşlar yerine oturur, insanların psikolojisi düzelir ve mutlu olurlar. Türkiye'de futbol hayattır, eve sığmaz ancak statlara sığar. Bu benim şahsi fikrim, çözüm teklifimdir.

TFF Başkanı Özdemir, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Bursaspor-Fraport-TAV Antalyaspor maçının ardından seyircili maç oynanmasıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Yalnız Türkiye’de değil dünyada da tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanıyor. Bu tarz maçların güzel olduğu savunulamaz. Seyirci, maçların en büyük öznesidir. Bu dönemde seyircili oynama mümkün görünmüyor. Gıda sektöründe müşteri kabul edilmezken stadyumlara da şu an için seyirci almamız mümkün değil. Ama yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada gördük ki ülkemiz pandemi sürecini iyi yönetiyor ve iyiye gidiyor. Hafta içinde de aşı uygulamaları ülkemizde başlanacak, neticelerini hızla alacağız. Umut ediyoruz ki, mart ayından itibaren yavaş yavaş taraftarları tribünlere alabiliriz. Mayıs ayında maçların seyircili oynanmasını hayal ediyor ve arzuluyoruz. Türkiye’de oynanacak Şampiyonlar Ligi finali var. Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacağız. Bizim hedefimiz yalnız Türkiye'mizde değil, Avrupa’da da maçların seyircili oynanmasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU