Erdoğan: İnsan sağlığı üzerinden kampanya ahlaksızlıktır

“Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kasaya kalan Milli Piyango ikramiyesinin SMA hastalığıyla mücadele eden çocuklar için harcanmasına yönelik yürütülen kampanyaya tepki gösterdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan kampanya için “ “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.

Selvi’nin bugünkü köşesinde yer alan ve Erdoğan’ın ifadelerini içeren kısım şöyle.

SMA hastalarıyla ilgili kampanya bir anda siyasetin gündemini belirledi. Kılıçdaroğlu ve Akşener başta olmak üzere muhalefete mensup isimler kampanyaya destek verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise “SMA’lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir” dedi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise SMA hastaları için şimdiye kadar ödenen tutarın 2 milyar TL’yi aştığını açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara da bu tedaviye erişim konusunda her türlü imkân sağlanacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SMA hastaları üzerinden düzenlenen kampanyaya dikkat çekiyor. “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” diyor. Erdoğan, “Bunları her zeminde anlatmalıyız. Partimize kayıtlı 11 milyon üyemiz var. Bunları da mobilize ederek, bu gerçekleri anlatmalıyız” diye konuşuyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU