AK Parti’li Kurtulmuş: Zihinlerinde hala darbe özlemi olan bağnazlar!

Kurtulmuş, “Eski Türkiye özleminde olan bu darbe heveslilerini sözde değil, özde demokrat olmaya davet ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, darbe konusunda açıklama yapan isimlere, “Zihinlerinde hala darbe özlemi olan bağnazlar!” diye seslendi.

Kurtulmuş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, darbeye yönelik yapılan açıklamaları değerlendirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Türkiye'nin göz bebeği” olduğunu ifade eden Kurtulmuş, paylaşımında şunları kaydetti:

Sizin hayallerinizi darbeler süslese de aziz milletimiz kesinlikle buna izin vermeyecektir. Hiç kimse Türkiye'nin gündemine bir daha asla darbeyi sokmaya çalışmasın! Bu memlekette yegane hakem de hakim de aziz milletimizdir. Millete rağmen söz söyleyecek ve karar verecek hiçbir beşeri güç yoktur. Eski Türkiye özleminde olan bu darbe heveslilerini sözde değil, özde demokrat olmaya davet ediyoruz. Aziz milletimizin kendi iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanımıza ve iktidara dil uzatmayı bırakın. Millet iradesine saygı gösterin. Demokrasiyi içinize sindirin.

Ne olmuştu?

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 23 Mayıs 1960 günü DP Genel İdare Kurulu toplantısında Sıtkı Yırcalı’nın, “Derhal seçimleri yapacağımızı açıklayayım” deyince,  Adnan Menderes’in “derhal” diye yanıt verdiğini belirtmiş,  “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu” demişti.

Gazeteci Can Ataklı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevini bırakması için gerçekleşmesi gereken senaryolara değinmiş, "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara AK Parti’li isimlerden tepki gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU