SP'den kürtaj tepkisi: 14 haftalık bir bebeğin ölümü ile 14 yaşındaki bir çocuğun ölümü arasında hiçbir fark yoktur

SP Sözcüsü, hem kürtaj tartışmalarına hem de Fikri Sağlar’ın “türbanlı hakim” çıkışına tepki gösterdi

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Fikri Sağlar'ın sözlerine tepki gösterdi / Fotoğraf: AA

Arjantin'de kürtaj yasağının kalkmasına Türkiye'den bazı çevrelerden destek gelmesine tepki gösteren Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, " Yaşama hakkını ihlal eden 'kürtaj uygulamasını' savunmak, hatta gündeme getirmek bile, son derece yersiz ve anlamsızdır” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kürtaj tartışması için, “Toplumumuzun giderek kutuplaştığı, insanların fikir hürriyeti ve yaşama hakkının ihlal edildiği ülkemizde, bu iklimden şikayetçi olduklarını dile getirenlerin de benzer tutum, davranış ve söylemlerde bulunması, ülkemiz ve insanımız adına son derece talihsiz bir durumdur. Yaşama hakkını ihlal eden 'kürtaj uygulamasını' savunmak, hatta gündeme getirmek bile, son derece yersiz ve anlamsızdır” dedi.

Aydın, “14 haftalık bir bebeğin ölümü ile 14 yaşındaki bir çocuğun ölümü arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de caniliktir, ikisi de vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

Fikri Sağlar’a tepki: Kin kimi besliyor, kim kini besliyor?

SP Sözcüsü Birol Aydın,  CHP'li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın katıldığı programda "Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var. Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır” şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi.

Sağlar’ın sözleri için, “yersiz, anlamsız ve son derece talihsiz bir açıklamadır” diyen Birol Aydın, “Geçmişten bugüne, insanları inançlar üzerinden değerlendirenlerin, bu ülkenin birlikte yaşama bilincine verdiği zarar ortadadır” dedi.

Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede yaşayan insanlar olarak, hiçbir ayrım yapmadan, kendimizi hiçbir tanımlamaya hapsetmeden sormamız gereken şey artık şudur:

Kin, kimi besliyor?

Kim, kini besliyor?

Zaman, toplumda karşılıklı olarak bu kini besleyenler kimlerse, onlara hep beraber dur demenin zamanıdır”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU