Bakan Karaismailoğlu: 6A uydumuzu 2022’de fırlatmayı planlıyoruz; onunla uzayda gücümüzü bütün dünyaya hissettirmiş olacağız

Karaismailoğlu, pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydusunun uzaya fırlatılacağını açıkladı, 6A’nın ise 2022’de uzaya gönderileceğini bildirdi

Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, pazartesi gecesi 5A uydusunun uzaya fırlatılacağını bildirdi.  

6A uydusu hakkında da bilgi veren Karaismailoğlu, "Dünyada ilk yerli ve milli 6A uydumuzun da çalışmaları devam ediyor. Onu da 2022'nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Onunla uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız" dedi.

Bakan Karaismailoğlu Ordu'da yaptığı konuşmasında, Giresun'da 22 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketine değindi, kayıpların olduğunu anımsattı. 

Afet sonrası diğer bakanlarla birlikte vatandaşları selin hasarlarından kısa sürede uzaklaştırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Karaismailoğlu, "Bu sıkıntıları bertaraf ettik. Bugün de 22 Ağustos gecesi 5 jandarma ve operatör görevlisinin şehit olduğu bölgede yıkılan köprüyü faaliyete açmak için Giresun'a gelmiştik. Ordu içinde yapılması gerekenlerin planlamasını yapacağız. İnşallah Ordu ile ilgili devam eden projelerimizle ilgili önümüzdeki dönemde daha güzel günler olacak" diye konuştu. 

Ülkenin her bir noktasında çok büyük çalışmalar olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, "Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin her bir noktasında 3 bin 500'ü aşan şantiyemizde 700 bine yaklaşan çalışanlarımızla bu Kovid-19 sürecinde bile bütün tedbirlerimizi alarak canla başla memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, yapılan bu çalışmaların dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz yatırımlarımıza bir bir devam ediyoruz. Hem de öyle yatırımlar ki dünya ölçeğinde bir numaralı büyük ölçekli yatırımlar. Bir taraftan Ankara-Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, 1915 Çanakkkale Köprüsü, bir taraftan hızlı trenler, bir taraftan yük trenleri, bir taraftan Çin trenleri, uluslararası trenler, hava yolu altyapımız. İnanın ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda çok güçlü adımlarla ilerliyor. Amacımız bölgesinde lider, dünyada söz sahibi bir ülke olarak dünyada varlığımızı sürdürmek.

"Uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız"

Önlerindeki pazartesiyi salıya bağlayan gecenin Türkiye için önemli bir gün olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

Pazartesiyi salıya bağlayan gece 5A uydumuzu uzaya fırlatacağız. Programını yaptık. Onun heyecanını taşıyoruz şu anda. İnşallah onu da uzaya fırlattıktan sonra Cumhurbaşkanımızla birlikte salı günü bunun programını yapacağız. Peşinden haziran ayı gibi planladık. 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Dünyada ilk yerli ve milli 6A uydumuzun da çalışmaları devam ediyor. Onu da 2022'nin ilk aylarında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Onunla uzayda gücümüzü varlığımızı bütün dünyaya hissettirmiş olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU