İsrail uçakları Gazze Şeridi'nde bazı bölgeleri vurdu

Filistin kaynakları aralarında bir çocuk hastanesinin de bulunduğu sivil binaların vurulduğunu ileri sürdü. İsrail ise roket üretim merkezi ve askeri noktaların hedef alındığını iddia etti

Fotoğraf: AA

İsrail hava kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde yer alan El-Bureyc Mülteci Kampı ve Deyr Belah bölgesine saldırı düzenledi. 

Gazze’deki kaynaklar, kentin doğu kesimindeki Tuffah semtine düzenlenen saldırıda sivillere ait yerleşim yerleri, Muhammed Durra Çocuk Hastanesi ve  Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde hasar oluştuğunu ileri sürdü. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hastanede büyük zarar gördüğü belirtildi. 

Hastanede yatan çocuklar, refakatçileri ve sağlık ekiplerinin saldırı nedeniyle büyük panik yaşadığı aktarılan açıklamada, saldırının, sağlık hizmetlerinin sunumunu aksattığı, hasta odaları ve birçok servisin camlarının kırılmasına yol açtığına işaret edildi. 

Açıklamada, bu saldırının hastanede yatan çocukların psikolojisini de ciddi şekilde etkilediği ifade edildi. 

İsrail ordusu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'ne ait roket üretimi yapılan bir yer, bir tünel ve askeri bir bölgenin vurulduğunu iddia etti.

İsrail ordusu, Gazze'den sınıra paralel bazı bölgelere fırlatılan iki roketin "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU