İmamoğlu: İstanbul'u Kanal İstanbul gibi vahşi problemler beklemektedir

İstanbul'da yaşanan su sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Ne yazık ki ülkemiz kurak bir sezon geçiriyor. Şehirlerimiz, bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya" dedi

Fotoğraf: İBB basın ofisi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülke genelinde yaşanan kuraklığın İstanbul’a etkilerinin masaya yatırılacağı toplantı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"2040 yılına kadar İstanbul'un su sorununu çözdük' açıklamaları gerçeği yansıtmıyor"

İstanbul'da yağışların yetersiz olması ve sonrasında barajlarda oluşan kuraklıkla ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Ne yazık ki ülkemiz kurak bir sezon geçiriyor. Aslında bu kuraklığın neredeyse 2’nci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz, bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya" dedi.

İmamoğlu ayrıca, yerel seçimler öncesi hükümetin "2040 yılına kadar İstanbul'un su sorununu çözdük" açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Su konusuyla ilgili eylem planları üzerine çalışacaklarını vurgulayan İmamoğlu, "İstanbul’un su sorununu da inşallah en hızlı şekliyle çözüme kavuşturup, İstanbul’u en azından kısa, orta, uzun vadede ne yapacağını bilen bir kent haline getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"İstanbul'u Kanal İstanbul gibi vahii problemler beklemektedir"

İstanbul'un barajlardaki su durumuyla ilgili bilgileri de paylaşan İmamoğlu, su toplama konusunda sorun olmadığını fakat kuraklıklık sorunu olduğunu dile getirdi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Tabii yakın zamanda, ‘İstanbulluların su sorunu vardır’ demiyoruz. Arkadaşlarımızla hem süreci konuşacağız hem de İstanbullulara kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız. Ama şunu da söyleyelim: İstanbulluların elbette dikkat etmeleri lazım. Yani suyu, en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Musluktan gereksiz yere suyu akıtmamak gibi aslında birçok prensibi var. Biz, bir nevi spotlar şeklinde yayınlamaya devam ediyoruz, yayınlamaya da devam edeceğiz, bilgilendireceğiz. Şu anda yoğun bir şekilde aileler evlerinde; bunu da görüyoruz. Bu bağlamda dikkat etmelerini özenle istirham ediyoruz. Bütün İstanbul halkının, şehrin su sorunu, 2019 Şubat’ında sahada söylendiği gibi, 2040 yılına kadar çözülmemiştir. Başta Melen Barajı bitmemiştir. Şu anda ne yazıktır ki, Kanal İstanbul gibi vahşi problemler beklemektedir. 

"İBB'nin tüm personelini, İBB'nin yöneticileri yönetir"

Meclis'teki AK Parti Grubu’nun sekreteri ve odacısının başka göreve verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Görevden alınma diye bir şey yok. İBB personelini biz yönetiyoruz. AK Parti veya diğer partilerin meclis üyeleri kendi işlerine baksın. İBB’nin tüm personelini, İBB’nin yöneticileri yönetir; meclis üyeleri değil. Lüzumsuz işlerle uğraşmasınlar. Komisyonda bekleyen kararları çıkarsınlar. Başta ekmekle ilgili İstanbulluların büfelerini engelledikleri gibi o konulara eğilsinler. Saçma sapan gündemle uğraşmasınlar. Nerede, hangi personelin çalışacağına İBB yöneticileri karar verir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU