İtalya'da mutasyona uğramış Kovid-19’a yakalanan hastaya rastlandı

Hastanın Roma’ya Birleşik Krallık’tan geldiği öğrenildi

Fotoğraf: Reuters

İtalya’ya Birleşik Krallık’tan gelen bir yolcuda, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı türüne sahip bir hasta tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Celio Askeri Polikliniği Bilimsel Departmanı'nın, kısa süre önce Birleşik Krallık’tan Roma'ya gelen bir hastada yaptığı test ve tetkikler sonucunda, Birleşik Krallık’ta son haftalarda tespit edilen "Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipine" rastlandığını doğruladığı bildirildi.

Söz konusu hastanın, son birkaç gün içinde Birleşik Krallık’tan başkent Roma'nın Fiumicino Havaalanı'na geldiği ve bu durum nedeniyle beraberindeki kişiyle tecrit altına alındığı, temaslı oldukları kişilere de İtalya Sağlık Bakanlığının belirlediği prosedürlerin uygulandığı belirtildi.

Bu arada, İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan Kovid-19'un daha bulaşıcı türü dolayısıyla yeni bir kararname imzalayarak, Birleşik Krallık’ta ile İtalya arasındaki uçuşları 6 Ocak'a kadar durdurdu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU