Üniversiteler için "Fuhuş evleri" diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında işlem başlatıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan açıklamasında Sofuoğlu'nun sözlerinin hoş görülemeyeceğini belirtti

Fotoğraf: Twitter

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” programında üniversiteler için, "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadesini kullandı.

Rektören açıklama

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada Sofuoğlu hakkında işlem yapılacağını duyurdu.

Savaşan paylaşımında şunları kaydetti:

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır

 

YÖK'ten açıklama: Yetki bizde değil

YÖK Başkanı Yekta Saraç da olayla iligli olarak yaptığı açıklamada akademisyenlerle ilgili disiplin işlemlerinin kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından yapılabildiğini hatırlattı.

Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır. Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir" dedi.

Saraç ayrıca, "Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez. Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz" diyerek Sofuoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU