HDP’li Paylan: Tüm esnaf kardeşlerimize, bu bin TL’yi reddetmeleri çağrısı yapıyoruz

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, esnaftan bin liralık destek ödemesini reddetmelerini istedi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında esnafa verilecek destek paketini eleştirdi.

Paylan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni tip koronavirüs  salgınından etkilenen esnafa yönelik yeni destek paketini açıkladığını anımsattı.

Esnafın şimdiye kadar bankaya yönlendirildiğini ve daha da borçlandığını savunan Paylan, aylardır iktidara, "Borç değil, doğrudan gelir desteği verin" çağrısında bulunduklarını söyledi.

İktidarın nihayet bir adım attığını dile getiren Paylan, "Ancak dağ fare doğurdu" ifadesini kullandı. Esnafa ayda bin lira destek kararı alındığını belirten Paylan şunları söyledi:

Saray’da keyifleri yerinde, sarayda her gün 10 milyon lira para harcıyorlar. Yandaşlarına her yıl bütçeden milyarlarca lira para aktarıyorlar ve esnaf kardeşimize düşen bin TL. Bunu kabul etmiyoruz arkadaşlar, bunu Meclis görüşmelerinde de kabul etmeyeceğiz. Tüm esnaf kardeşlerimize de buradan, bu bin TL’yi reddetmeleri çağrısı yapıyoruz. Onların bütçeden hak ettiği bunun 30 mislidir. Çünkü 9 aydır biz esnaf kardeşlerimize borçluyuz. Bunun olması için de tüm esnaf kardeşlerimize söylüyorum. Şu anda Meclis’te görüşülen bütçe tercihleri değişmelidir Erdoğan 14 tane uçan saraya binmemelidir. Marmaris’te 300 odalı yazlık saray yaptırmamalıdır. Bin odalı kışlık sarayında kalmamalıdır. Bütün Bakanlar 10 milyonluk Mercedes’le Meclis’e gelmemelidir. Bunlar olmadığı zaman biz esnaf kardeşlerimize 10 bin lira, 30 bin lira, 50 bin lira doğrudan gelir desteği verebiliriz

S-400'ler depoda çürütülüyor

ABD'nin, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldığını anımsatan Paylan, şunları kaydetti.

Neredeyse bayram edecekler, ambargolar hafifmiş. Bu S-400'ler başınıza daha çok bela olacak. Bir tost makinası alsanız 1,5 yıl depoda tutmazsınız. Ama Türkiye'nin 2,5 milyar dolar verdiği S-400'ler depoda çürütülüyor. Size neden bin lira ödüyorlar çünkü bunlar S-400 füzesi aldılar. Rusya'ya bunları iade etsek 2,5 milyar dolar elimize geçer, her bir esnafımıza 20 bin lira doğrudan gelir desteği verebiliriz.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU