CHP’li Emir'in iddiası: Aşı geldi, AKP’liler olmaya başladı

"Günlerdir aşıyla ilgili sorular soruyorduk. Bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu"

Fotoğraf: meclishaber.tbmm.gov.tr

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin’le sözleşmesi yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının Türkiye’ye geldiğini ve 10 gündür el altından AK Partili siyasilerle yakınlarına yapıldığını iddia etti.

Aynı zamanda tıp doktoru olan Emir, yaptığı yazılı açıklamada şu iddialarda bulundu.

Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Sözcü gazetesine verdiği söyleşide aşının 11 Aralık tarihinde Türkiye’ye ulaşacağını söylemişti. Koca, aşılama için “İncelemelerin bir süresi var, iki hafta gibi. Ay sonu olacağını tahmin ediyoruz” demişti.

Koca daha önce de “Sağlık çalışanlarıyla birlikte önce ben aşı olacağım. Aşılanmayı herkese tavsiye edeceğiz” demişti.

Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Sinovac'ı üreten Endonezyalı Bio Farma isimli şirket, aşının ilk sonuçlarında etkinin yüzde 97 olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU