BTP Sözcüsü Polat: Bizim dönemimizde asgari ücret 10 bin TL olacak

Bağımsız Türkiye Partisi Parti Sözcüsü Emre Polat 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 7 bin 973 lira 2 kuruş olduğunu belirterek, “Bizim dönemimizde asgari ücret 10 bin TL olacak” dedi

Fotoğraf: BTP

Bağımsız Türkiye Partisi Parti Sözcüsü Emre Polat, asgari ücret tartışmalarını üzülerek takip ettiklerini söyledi. Muhalefet partilerinin açıkladığı asgari ücret önerilerini bile yeterli bulmadıklarını aktaran Polat, “2 bin 324 TL’lik asgari ücretle işçinin karşısına çıkmaya yüzü olmayan iktidar ve asgari ücrete dair hayallerini art arda açıklayan muhalefet partileri var karşımızda. Dikkat ettiyseniz “hayalleri” diyoruz çünkü muhalefet partilerinin peş peşe açıkladıkları 3 bin TL, 3 bin 200 TL, 3 bin 300 TL gibi rakamlar, o partilerin hayalleri. Onlar için bu rakamlar ulaşılması imkânsız rakamlar” ifadelerini kullandı.

Farkı devlet ödeyecek

“Bizim dönemimizde asgari ücret 10 bin TL olacak” diyen ve uygulayacakları Milli Ekonomi Modeli ile ülkeyi düze çıkartacaklarını ileri süren Polat şunları söyledi:

Bizim dönemimizde asgari ücret 10 bin TL olduğunda aradaki büyük artışı işveren değil, devlet ödeyecek. İşveren bugün ne kadar ödüyorsa yine o kadar ödeyecek.

TÜRK-İŞ araştırmasının 2020 Eylül ayı sonucuna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 2 bin 447 lira 72 kuruş, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira 2 kuruş. Durum bu iken iktidar açlık sınırının altında asgari ücreti, muhalefet ise açlık sınırının hemen üstünü hayal olarak ortaya koyuyor.

 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU