Mustafa Cengiz, Erdoğan'ı niye sevdiğini anlattı: Devamlı aradı, doktorları da aradığını öğrendim, insani bir tarafı var

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Hayatımda dişçi dışında doktora gitmedim. Kovid-19 olmasa hastalıkların farkında değilim. Akciğer erken teşhis edilseydi, iş buralara gelmezdi" diyerek hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu

Mustafa Cengiz, geçen ağustos ayında Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmişti / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Sözcü gazetesi spor müdürü Bahadır Çokişler'e verdiği röportajda sağlık durumu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cengiz, hastalandığı dönemde tedavisinin çok iyi geçtiğini dile getirerek, "Doktorlar müthişti. Bundan sonra immünoterapi. Yeni çıkan bir tedavi. Nobel ödülü alan bir ilaç. Enjekte ediyorlar serumla. Vücudun neresinde kanser varsa onu buluyor. Yan tesiri de hemen hemen yok. Onu yok ediyor. Müthiş bir ilaç. Diğerleri yoruyor ama bu yormuyor. Kan tahlilleri filan yapıldı. Ne dozda vereceklerini ayarlıyorlar. Tıp dünyası çok ilerledi. Türk tıp dünyası da müthiş. Amerika ile yarışır durumda" şeklinde görüş belirtti.

Sosyal medyayı sıkça kullandığını ve esprili hesapları takip ettiğini kaydeden Cengiz, bu yolla moral bulduğunu belirterek, "Ne kadar gülünecek şey var, bendedir. Bayılıyorum; ne fırlama çocuklar var! Bazıları ile tanışmak isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Başkanı Cengiz, "Hiç doktora gitmediniz mi" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Hiç ya, tövbe ya! Doktorlara dedim ki 'Benim midede bir şey yok. Taşı ver öğüteyim. Meksika biberi ver yiyeyim'. 'Hiç fark etmez, midende kanama var, kanser' dedi. Endoskopi, kolonoskopi. İşim gücüm bayılmak. Hızlı davranmak zorunda kaldılar. 1 ay içinde ameliyata girdik. Niye üst üste ameliyat yaptılar? Çünkü akciğerdeki kansermiş bunu yaptıran. O kanser tedavisine başlamak için bunu yaptılar. Beyin belki bağımsız olabilir 1-2 senelik. Hanım 'Galatasaray' dedi! Üzüntü anlamında yani. 1 ay içinde hem bağırsak hem mide hem beyin ameliyatı oldum.

"30 milyon çocuğum var"

Ameliyatı yapan kalabalık doktor ekibinin içinde çok iyi Galatasaraylıların olduğunu söyleyen Cengiz, ameliyattan çıktıntan sonra doktorlarla arasında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

Transfer ile ilgili tek kelime etmedim. Uyandırırken konuşturur doktorlar. Bazı özel sorular vardır. Bu sorulara doğru cevap vermeniz gerekir. Bir problem varsa o dakika müdahale etmeleri için. Uğur Türe dünyanın en büyük beyin cerrahlarından. Ameliyattan çıkardılar. Doktor adımı, soyadımı, doğum tarihimi, eşimi sordu. 'Kaç çocuğunuz var' dedi. Cevabı verdim: 30 milyon.

"Ameliyat masasından kalkamaz' dediler"

Doktorların kendisine kemoterapiye başlamadan önce beyin ameliyatı olması yönünde telkinde bulunduklarını bunun düzeltilmemesi halinde durumunun zor olacağını söylediklerini kaydeden Cengiz, şöyle konuştu:

İlaçlar önce kanserli hücreleri büyütüyor sonra küçültüyor. Beyinde bir şey büyürse bir yere değme riski var. Milimlerle hareket ediyorsunuz. Bu ameliyat yapıldı. 10-12 gün hastanede kaldık, başta mideyi aldırma planı yok. İkinci ameliyat şok etkisi yarattı herkeste. Doktorlar ikiye bölündüler. Doktorların yarısı diyor ki 'Ameliyat masasından kalkamaz, mümkün değil. Ameliyatta gider' dediler; sonradan 'Yoğun bakımdan çıkamaz' dediler.

"Erdoğan'ı seviyorum"

Hastanede olduğu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunu sormak için sık sık kendisini aradığını ve doktorlarından da bilgi aldığını dile getiren Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı'nı niye seviyorum? Devamlı aradı. Doktorları da aradığını öğrendim. İnsani bir tarafı var. Birçok siyasi de aradı.

"Florentino Perez asil adam"

İspanyol devi Real Madrid'in başkanı Florentino Perez'in kendisini çok sevdiğini söyleyen Cengiz, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile deplasmanda oynadıkları maçta yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Real Madrid Başkanı Perez beni çok sever. Real Madrid maçında 6 yedik. Bende bir surat var, utanıyorum! Telefonda torunumun resmini gördü. 15 dakikada forma yaptırıp verdi. 6 gol attı, bir kere sevin ya! Ayağını kıpırdat ya! Kıpırdatmadı, asil bir adam.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU