AK Parti'li vekilden Meclis kürsüsünde Kılıçdaroğlu ve Babacan’a teşekkür

AK Parti Milletvekili Bayram, engelli adaylara fırsat tanıdıkları için Kılıçdaroğlu ve Babacan'a teşekkür etti

TBMM Genel Kurulu dün, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Bilgiç, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, bugünü her gün hatırlamak gerektiğini söyledi.

Kamer Genç’i de andı

Bayram, “Burhan Kuzu Hocamız vardı, maalesef aramızda değil. Markar Eseyan dostumuz vardı, aramızda değil. Kamer Genç vekilimiz vardı, aramızda değil. Geçmişte, hemşehrim, görev yapan Mihrali Aksu vekilimiz vardı, o da aramızda değil. Rahmetli olan bütün vekillerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burada Meclisimizin yüce çatısı altında hoş bir seda bırakabilirsek ne mutlu bize. Geriye bunlar kalıyor, sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmıyor” dedi.

“Niye engelli bir valimiz yok?”

Engelliler için "Nerede eksik kaldı?" diye soran Bayram, "Niye bir engelli valimiz, büyükelçimiz, rektörümüz, başhekimimiz yok? Bunları da hep birlikte, el birliğiyle gerçekleştirelim. İcrai alanlarda engelli kardeşlerimiz yer alsın" dedi.

Engelli adaylara şans verdikleri için Kılıçdaroğlu ve Babacan’a da teşekkür eden Bayram, şöyle konuştu:

Devlet elle, ayakla yönetilmiyor; devlet beyinle, gönülle, düşünceyle yönetiliyor. Avcılar Belediye Başkanımızı, engelli kardeşimizi belediye başkanı adayı gösterdiği için Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Başkanı kadın bir engellimizi, kardeşimizi, ablamızı aday gösterdikleri için Sayın Babacan'a da teşekkür ediyorum. Engellilerin partisi olmaz. Bütün partilerimizin engelli kardeşlerimize sahip çıkması lazım. Peygamberimiz Yemen'e engelli bir sahabeyi vali atıyor, Medine'ye görme engelli bir sahabeyi vekil tayin bırakıyor. Sizlerden istirhamım, Meclis olarak hayatın her alanında engelli kardeşlerimize sahip çıkalım. Niye bir engelli bakanımız yok, niye bir engelliler bakanlığımız yok? El birliğiyle bu Meclisimiz gerçekleştirsin.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU