Gürsel Tekin: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır, bugünden ilan etmeye kalkarsanız birçok siyasi partinin önünü kesersiniz

Tekin, adayın parti mutfağında herkes tarafından kabul gören bir isim olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Reuters

 CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, “CHP'nin adayı olmaz olur mu, elbette CHP'nin cumhurbaşkanı adayı var. Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz. Yoksa CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun” dedi.

Tekin, Polemikhaber’e açıklamalarda bulundu.

“Mustafa Sarıgül'ün 2013 yılındaki katılımına itiraz eden tek kişiydim. Gerekçelerim vardı. Doğruydu, yanlıştı. 2013'teki gerekçelerimin tamamı şu anda doğru çıktı” diyen Tekin, “O günkü yöneticilerin tamamı Sayın Sarıgül'ün kapısında davul zurna ile miting yaptılar. CHP'nin genel merkezinin kapısında Ankara İl Başkanlığından gelen arkadaşlara TDH (Türkiye Değişim Hareketi) yelekleri giydirerek, sanki TDH'liler katılmış gibi bir operasyon yaptılar. Bütün bunlara itiraz eden bendim o gün” ifadelerini kullandı.

thumbs_b_c_6ee82f7a0b50a949876f65fc8924a1fa.jpg
Gürsel Tekin. Fotoğraf: AA


“Millet İttifakı’nın lokomotifi CHP'dir”

Tekin şöyle devam etti:

Millet İttifakı’nın lokomotifi CHP'dir. CHP sorumlu davranmak zorundadır. Yani sistemin bize dayatmış olduğu yüzde 50,1 ne yazık ki bunu gerektiriyor. Sayın genel başkanın buradaki çabası takdire şayan. Hiç o konuda bir eleştirim yok. Ama CHP'nin adayı olmaz olur mu, elbette CHP'nin cumhurbaşkanı adayı var. Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz. Yoksa CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun. Millet İttifakının lokomotifi CHP'dir. CHP sorumlu davranmak zorundadır. Yani sistemin bize dayatmış olduğu yüzde 50,1 ne yazık ki bunu gerektiriyor. Sayın genel başkanın buradaki çabası takdire şayan. Hiç o konuda bir eleştirim yok. Ama CHP'nin adayı olmaz olur mu, elbette CHP'nin cumhurbaşkanı adayı var. Ama adayınızı bugünden ilan etmeye kalkarsanız Millet İttifakı dışında dahil olabilecek birçok siyasi partinin de önünü kesersiniz. Yoksa CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Buna emin olun. Ama bu sadece bizim kendi partimiz içinde, partimizin mutfağında hepimizin kabul ettiği bir isim. Ama aynı adayın Millet İttifakı için kabul görüp görmeyeceğini bugünden karar verirsek tam da Cumhur İttifakı'nın isteyeceği tuzağa düşeriz. Kimse merak etmesin CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU