İtalya'nın Sicilya yönetimi, Küba'dan sağlık personeli talebinde bulundu

Sicilya Bölge Yönetimi, Küba Sağlık Bakanlığı ve büyükelçiliği ile temasa geçerek 60 kişilik bir sağlık personeli desteği talep etti

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalganın yaşandığı İtalya'da, sağlık sisteminde sorunlar yaşanmaya başladı.

İtalya'nın Sicilya adası yönetimi, salgınla mücadelede görevli tıbbi personel sayısının yetersiz kalması endişesiyle Küba'dan doktor ve hemşire talep etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Sicilya Bölge Yönetimi, Küba Sağlık Bakanlığı ve büyükelçiliği ile temasa geçerek 60 kişilik bir sağlık ekibi desteği istedi.

İtalyan basınındaki haberlere göre Sicilya, Küba'dan yoğun bakım uzmanı, hemşire, anestezist, virolog gibi uzmanlardan oluşan bir ekip talep etti.

Çin'den de destek istenecek

Ada yönetiminin Çin'den de sağlık personeli desteği istemeye hazırlandığı belirtildi.

Sicilya'da koronavirüs krizinin yönetiminden sorumlu komiser Renato Costa bu yardım çağrısını, "Küba hükümetinin elinde, başka ülkelere gitmeye hazır doktor ve hemşire ekipleri mevcut. Biz de onlardan yardım istedik" şeklinde açıkladı.

La Repubblica gazetesine konuşan Costa, İtalya'nın başka bölgelerinin de Küba'dan benzer şekilde talepte bulunduğunu belirterek, "Erken davranmış olmayı umuyoruz. Büyükelçilikle yakın temas içindeyim, SOS çağrımızı olumlu karşılamış gibi görünüyorlar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Küba daha önce de doktor göndermişti

Geçen Mart ayında İtalya'da hızla artan Kovid-19 vakaları sonrası, hastane ve personel yetersizliği yaşanmıştı.

Küba, koronavirüsle mücadeleye destek olmak için İtalya'ya doktor ve hemşirelerden oluşan 52 kişilik sağlık ekibi göndermişti.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, mart ayında İtalya'ya ulaşan sağlık personelinin alkışlarla karşılandığı kaydedilmişti.

 

İtalya daha önce de Çin'den 37 doktor ve 20 ton sağlık ekipmanı yardımı almıştı.

İtalya'da 25 Kasım tarihli koronavirüs bilançosuna göre, ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 722 artarak 52 bin 28 yükseldi. 25 bin 853 kişide daha virüs tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısı 1 milyon 480 bin 874 oldu.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU