Türk Tabipler Birliği: Günlük 28 bin vaka da gerçeği yansıtmıyor, 4 haftalık mutlak kapanma şart

Kılıçdaroğlu ile görüşen TTB heyeti, sadece Ankara’daki filyasyon ekiplerinden aldıkları rakamların 14 bin civarı olduğunu söyleyerek, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 28 bin 351 vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade etti ve tam kapanma çağrısı yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Erdoğdu ve TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut’u CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti.

Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin eşlik etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TTB Merkez Konseyi Üyeleri görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu’na yazılan tehdit mektubundan sonra 'geçmiş olsun' ziyaretine geldiklerini söyleyen  TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, artan vaka sayılarına ilişkin, "Biz bunun hala önlenebilir olduğunu sözlüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" dedi.

"Keşke haklı çıkmasaydık"

Fincancı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıklamasına ilişkin, "Biz TTB olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik, keşke haklı çıkmasaydık, bu kadar insanımız ölmeseydi, bu kadar hastamız olmasaydı, bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz hala bu salgının önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Bunun için önlemler alınmalı dedik ve bu önlemleri adım adım tanımladık. 'Hasta' ve 'vaka' tıpta aynıdır ve biz bunları ayırmayız. Üstelik vakanın 'belirti göstermeyen' olduğu ifade ediliyor; ama Covid-19 hastalığında testin pozitif çıkmasından sonra ne zaman belirtilerin ortaya çıkacağı, nasıl belirtiler olacağını ön görme olanağı yok. Onları hasta olarak tanımlamamalarının uygun olmadığını söylüyoruz" diye konuştu.

“Sadece Ankara’da 14 bin civarında vaka var”

Görüşme sonrası açıklama yapan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, "Filyasyon ekipleri ile yaptığımız toplantıda sadece Ankara'daki pozitif vaka sayısı 14 bin civarında. Bu sadece filyason ekiplerinden gelen rakam, hastanelerdeki rakam değil. Topladığımız da bu 28 bin civarı rakamın gerçeği yansıtmadığını şimdiden söyleyebiliriz” dedi.

TTB Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Erdoğdu ise bilimsel bilgi birikimleri ile sürece aktif katılmak  için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan randevu talep ettiklerini söyledi.

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU