İmamoğlu: Eski yönetimden kalan arkadaşlar "fuarın kurulması yanlış" dedi

İBB Başkanı İmamoğlu, 37 yıldır her ramazanda kurulan Dini Yayınlar Fuarı’nın bu sene neden kurulmayacağını açıkladı: Esnafın şikayeti vardı, geçmiş dönemden kalan yönetim "kurulması yanlış" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, her yıl ramazan ayında yapılan ''Dini Yayınlar Fuarı''na bu sene İBB tarafından yer tahsisi yapılmadığı iddialarını cevapladı.

''Ramazanla ilgili ortamların siyaseti olmaz'' diyen İmamoğlu, ''Sultanahmet Meydanı'nda mevcut yönetim, yani geçmiş dönemden gelen yönetim, itfaiyenin, emniyetin, Sultanahmet Meydanı'nda bu tarz fuar alanının kurulmasına karşı olduğunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın, bu tür kurulumların işlerine zarar verdiğini, toplumun orada sağlıklı bir şekilde buluşamadığı konusunda geniş tespitleri olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri "kurulması yanlış" dedi

Belediye yetkililerine ''Peki, ne ön görüyorsunuz'' diye sorduğunu ve ''Kurulması yanlış'' cevabı aldığını aktaran İmamoğlu, ''O zaman kurmayın'' dediğini söyledi.

“İstanbul'da ramazana dönük çok hassasız. Bir kere onu iletelim” diyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Esnaf, emniyet, itfaiye rahatsızsa kurmayın, tamam. Ne diyorlarsa, kabul ettim. Artı, orada kurulacak olan Diyanet Vakfı diye ismi adlandırılıyor ama orası, yazı yazan özel bir fuar şirketidir. Onu da ifade edeyim. Bana da yazısı gösterildi. Ben de, ''Yönetime gönderin. Yönetimin, gerekli ve lüzumlu cevapları var, onlar versinler'' dedim. Onun için biz, Diyanet Vakfı ile her türlü iş birliğini yaparız, Diyanet kurumuyla da her türlü iş birliğini yaparız. Her türlü manevi ortamda oluruz. Aradaki özel şirkettir ve söylediğim gerekçelerden dolayı önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduğu konusunda bize brifing verdi. Sebebi budur.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU