Babacan'dan hükümete Çakıcı eleştirisi: Mafya, siyaseti dizayn ederken cumhurbaşkanı ittifak derdinde

Babacan suçluluğu mahkemelerce sabit bulunmuş bir suç örgütü yöneticisinin bir siyasetçiyi tehdit etmesine ses çıkartılmamasına tepki gösterdi. Babacan, "İttifak bozulur kaygısıyla, ortağı suça sahip çıkmasına ses çıkarılmıyor" dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Alattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesine sessiz kalmakla suçladığı iktidara yönelik eleştirilerde bulundu / Fotoğraf: DEVA Basın 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kastamonu İl Kongresi'nde konuştu. 

Babacan'ın gündeminde mafya-siyaset ilişkisi ve alınan koronavirüs önlemleri vardı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ittifak bozulmaması için küçük ortağına ses çıkarmadığını söyledi. 

"Suçluluğu mahkemelerce sabit bulunmuş bir suç örgütü yöneticisi bir siyasetçiyi tehdit etti" diyen Babacan, "Çok ağır hakaretlerde bulundu. Her konuda hemen anında açıklama yapan Cumhurbaşkanından bir ses duydunuz mu? Çok değil, 7 sene evvel "Çeteler dönemi, mafya dönemi bitmiştir" diyen Cumhurbaşkanı, bugün illegal yapıların suça konu sözlerine tek kelime edemiyor. İttifak bozulur kaygısıyla, ortağının suça sahip çıkmasına ses çıkarmıyor"
dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


İllegal yapıların siyaseti dizayn etmesine müsaade etmeyeceğiz

İllegal yapıların siyaseti dizayn etme çabalarına müsaade etmeyeceklerini belirten Babacan, "Türkiye, illegal yapılardan da bu yapıların arkasına saklanan siyasetçilerden de büyüktür. Suç örgütlerinden, illegal yapılardan, ülkemizi 90'lı yıllara döndürmek isteyen karanlıktan "Korkma Türkiye" diyoruz" diye konuştu.

"Halkın sağlığı için önlem alın" 

Hükümete yönelik eleştirilerin koronavirüs konusunda da sürdüren Babacan, alınan kısıtlama kararlarının bir anlam ifade etmediğini vurguladı. 

Babacan, "Salgınla mücadelede sırf önlem aldık demek için sonuç getirmeyecek bir genelge yayınladılar. Salgınla mücadele etmek için değil de sanki sadece ceza kesmek için genelge çıkarmışlar. Biz size önlem alın dediğimizde, milletimize ceza keserek kasayı doldurmanız için önlem alın demedik. Halkın sağlığı için önlem alın dedik" ifadelerini kullandı. 

"Verileri saklıyorlar"

ea9da29e-2152-41a2-b6a7-4952821c4e26.jpg
Babacan il kongresinde yaptığı konuşmada koronavirüs verilerinin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri'nden bile saklandığını söyledi / Fotoğraf: DEVA Basın

Vaka sayılarının Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri'nden bile gizlendiğini savunan Babacan, şunları kaydetti: 

Bir Bilim Kurulu üyesi çok enteresan bir açıklamada bulundu. ‘Vaka sayılarını biz de bilmiyoruz, Kurula gelmiyor" dedi. Bilim Kurulu tavsiye üretecek, hükûmete doğrusunu söyleyecek. Verilerle oynamaya TÜİK'ten alıştılar da, görüş oluşturan Bilim Kurulu'ndan veriler saklanır mı? Sırf bu salgınla mücadele etmek için oluşturduğunuz Bilim Kurulundan, oradaki bilim insanlarından gerçekleri saklayamazsınız.


"Devletin ceplerini boşalttı" 

Hazinenin boşaltıp, ülkenin borç batağına sokulduğu için ekonomik önlemin alınmadığına dikkati çeken Babacan, "Gelişmiş ülkeler gibi ‘siz yeter ki sağlığınızla ilgilenin' diyerek vatandaşımıza hibeler, destekler veremiyorlar. Çünkü daha salgın ortada yokken devletin ceplerini boşalttılar. Devletin sağ cebini de, sol cebini de, arka cebini de boşalttılar" yorumunda bulundu. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU