Almanya Dışişleri Bakanı: Türkiye, Doğu Akdeniz'de provokasyona devam ederse AB yaptırımları gündeme gelir

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin Maas, "Aralık'taki AB zirvesinde ne karar alınacağı Türkiye'ye bağlı. Eğer Doğu Akdeniz'de olumlu sinyal görmezsek yaptırımlar gündeme gelebilir" dedi

Fotoğraf: AA

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sürdürdüğü doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, AB'li mevkidaşları ile toplantı öncesi yaptığı açıklamada Maas, Türkiye'nin arama faaliyetlerini "provokasyon" olarak nitelendirerek, bunun devam etmesi halinde yaptırım konusunun Aralık ayındaki AB zirvesinde tekrar ele alınabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin bu konudaki tutumuna vurgu yapan Maas, "Aralık'taki AB zirvesinde ne karar alınacağı Türkiye'ye bağlı" dedi.

Maas açıklamasında, "Maalesef, her seferinde yeni provokasyonlar oluyor. Eğer Aralık'a kadar Türkiye'den herhangi bir olumlu sinyal geldiğini görmezsek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'a ziyareti gibi yalnızca daha fazla provokasyon görürsek, o zaman zorlu bir tartışmaya doğru ilerliyor olabiliriz" dedi.

Maas, böyle bir durumda Türkiye'ye yaptırım getirme konusunun kesinlikle tekrar gündeme gelebileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU