130 Gizli Servis çalışanı Kovid-19’a ya yakalanmış ya da temas etmiş

ABD’de Beyaz Saray'ın ve Trump’ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis biriminde çalışanların birçoğu Kovid-19 hastası ya da temaslısı olduğu kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

Washington Post, Beyaz Saray'ın ve başkanların güvenliğinden sorumlu Gizli Servis biriminde çalışan 130 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı ya da virüse yakalanan kişilerle temas ettikleri için kendilerini karantinaya aldıklarına yönelik 3 kaynağa dayandırdığı bir haber kaleme aldı.  

Yaklaşık 130 Gizli Servis elemanının virüs ile temas ettiğini aktaran kaynaklar, bazı kişilerin doğrudan virüse yakalandığını bazılarının da virüse yakalanan kişilerle yakın temaslı oldukları için kendilerini karantinaya aldığını belirtti. 

Birçok Kovid-19 temasının Trump'ın 2020 seçimleri için yaptığı seyahatler esnasında ortaya çıktığını belirten kaynaklar, virüsle temas eden bazı kişilerin önemli görevlerde olduğunu kaydetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'de Trump ve eşi Melania Trump'ın yanı sıra Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve birçok kişi virüse yakalanmıştı. 

ABD Gizli Servisi’nin yaklaşık 1300 üniformalı personeli bulunuyor.

Bu kişiler başkan ile başkan yardımcısının korunmasından sorumlu olarak görev yapıyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU