Rus muhalif lider Navalni'nin zehirlendiğini reddeden doktor, sağlık bakanı oldu

Muhalif lider Navalni'nin zehirlendiği iddialarını reddeden doktor Murakovski, bölgesel sağlık bakanı yapıldı

Fotoğraf: TASS (Rusya Haber Ajansı)

Rusya'da muhalif lider Aleksei Navalni'nin fenalaştıktan sonra ilk olarak getirildiği Sibirya'daki hastanenin baş hekimi Aleksandır Murakovski, bölgesel sağlık bakanı yapıldı.

The Moscow Times'ın haberine göre, Omsk Valisi Aleksandır Burkov,  muhalif lider Navalni'nin zehirlendiğini reddeden doktor Murakovski'nin, bölgenin sağlık bakanlığına atandığını duyurdu.

Murakovski'nin baş hekimi olduğu 1 Numaralı Omsk Acil Hastanesi, Navalni'nin fenalaştıktan sonra burada tedaviye alınmasıyla medyada geniş yer bulmuştu.

Murakovski, düzenlediği basın toplantılarında Navalni'nin Noviçok ile zehirlendiğini inkar etmiş ve kan şekerinin düşmüş olabileceğini öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Navalni'nin zehirlenmesi

20 Ağustos'ta uçakta fenalaşıp hastaneye kaldırılan Navalni'nin müttefikleri muhalif liderin Avrupa'da tedavi görmesini istemişti. 

Muhalif lider bu taleplerden sonra, Berlin'deki Charite Hastanesi'ne hava ambulansıyla 22 Ağustos'ta Rusya'nın Tomsk kentinden taşınmıştı.Navalni, Charite Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde 24 gün geçirdi. 

Bu sürenin büyük bir bölümünde suni komada olan Navalni'nin neyle zehirlendiğini hastane tespit etmekte zorlanınca muhalif liderden alınan kan ve idrar örneklerini Münih'teki askeri laboratuvara gönderdi. 

Yapılan testlerde Navalni'nin Noviçok ile zehirlendiği tespit edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU