91'inci saatte bir mucize daha... Ayda bebek enkazdan canlı olarak çıkarıldı

Ayda Gezgin, tedavisi için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları 91'nci saatinde devam ederken bir bebek daha canlı kurtarıldı.

Depremde ilk yıkılan binalardan birisi olan Rıza Bey Apartmanı’nda 3 yaşındaki Ayda Gezgin isimli bebek canlı olarak kurtarıldı.

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Ayda’nın annesi Fidan Cegniz'in ise cansız bedeni bulundu.

El4dY6AWMAELfcX.jpg
Fotoğraf: AFAD


Ayda Gezgin'in annesinin ise hala enkaz altında olduğu öğrenildi.

El4dZd3XUAA-JSm.jpg
Fotoğraf: AFAD


Kurtarma ekiplerinden bir isim, “Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

El4dZ2VXIAIu4Ya.jpg
Fotoğraf: AFAD

Küçük Ayda'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, "Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin arama kurtarma ekibinden Nusret Aydın da "Arkadaş seslendi, 'Sesimi duyan var mı?' dedi. Ayda, “Merhaba ben Ayda.' dedi. 'İyiysen el salla' dedi. Elini salladı... “Ben iyiyim” dedi. Bulaşık makinesinin arasındaydı” diye konuştu.

Geçmiş olsun güzel yavrum"

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'deki depremin ardından 91 saat sonra Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı enkazından sağ çıkarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin için bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Ayda'nın fotoğrafıyla paylaştığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

Mucizenin adı Ayda... 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar bahşeden Allah'a şükürler olsun. Geçmiş olsun güzel yavrum...

 

Dün de depremin 65. saatinde Elif Perinçek isimli bir çocuk canlı olarak kurtarılmıştı.

 

Eczacıbaşı Topluluğu'ndan Ayda mesajı

Ayda'nın enkaz altından çıkarılmasının ardından annesi Fidan Gezgin'in çalıştığı Eczacıbaşı Topluluğu bir mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

Bir kere daha anladık ki umut en büyük hazinemiz… VitrA İzmir Mağaza Müdürümüz Fidan Gezgin ve üç yaşındaki kızı Ayda Gezgin, 30 Ekim’de meydana gelen İzmir depreminde dört gece enkaz altındaydı. Umutlu bekleyişin ardından Ayda, 91. saatte mucizevi bir şekilde kurtarıldı. Annesi Fidan Gezgin’i ise kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Umudumuzu canlı tutan tüm arama kurtarma ekiplerine Ayda’yı bize geri getirdikleri için sonsuz teşekkür ederiz.

Fidan Gezgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Eczacıbaşı Topluluğu olarak Ayda’nın ve kardeşi Atakan’ın her zaman yanında olacağız. Ülkemizin böyle bir felaketi bir daha yaşamamasını diliyor, depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU