Akit yazarı: Burhan Kuzu’yu Kovid-19 değil, iftiralar öldürdü

"Muhafazakar insanların sahip çıkmamasından duyduğu üzüntü öldürdü"

Fotoğraf: YouTube

Akit yazarı Ali Karhasanoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla hayatını kaybeden Burhan Kuzu’yu “iftiraların öldürdüğünü” yazdı.

Karahasanoğlu, bugünkü yazısında Kuzu hakkında şunları söyledi:

Burhan Hoca’yı, kovid değil.. Atılan iftiralar öldürdü. Belki kendi mahallesinden.. Muhafazakar insanların sahip çıkmamasından duyduğu üzüntü öldürdü. Burhan Kuzu.. Ve.. Uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan bir kişi.. Ahlaksızca kumpas kurulmuş. Kuzu gibi bir adam, vursak bile, parçalamaya, masamızdaki çakallara ikram etsek bile.. Terbiyesini bozmadan cevap veren kuzu gibi bir adam bulmuşlar.. Afiyetle yemeye koyulmuşlar..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kumpas kurarak birlikte fotoğrafını çektikleri o sanıktan aldığı tek kuruşu ispatlayamadılar” diyen Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

“Telefon etti” dediler.. “Yemekte bir araya geldi” dediler.. Dediler ha dediler.. Hocayı tanımayanlara “Acaba” dedirttiler.. Şimdi o “Acaba” diyenler dahil.. Buyursunlar, Hoca’nın malvarlığını bir araştırsınlar.. Benzer bir hukukçuyu boşverin.. Onun dördüncü beşinci kuşaktan talebeleri ile kıyaslasınlar.. Bakalım, yaşıtlarının değil, talebesinin talebesinin yanına varan bir malvarlığını görebilecekler mi?

Kuzu hakkında firari durumda olan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliyesi için yargı üzerinde baskı kurduğu iddiasıyla soruşturma yürütülüyordu. Kuzu, hakimleri aradığını ancak baskı kurmadığını söylemişti.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU