Muharrem İnce: Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya?

Yeni parti kuracağı öne sürülen Muharrem İnce, "Bin Günde Memleket Hareketi" programının kurucular listesini açıklarken, "Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya" dedi

Eski CHP Milletvekili  ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Memleket Hareketi'nin basın toplantısında CHP’yi eleştirdi ve yeni parti sinyali verdi.

Memleket Hareketi kapsamında bugüne kadar 46 vilayeti gezdiklerini, sorunları dinlediklerini anlatan İnce, bu ülkenin iyi eğitim almış evlatlarıyla memleket sorunlarına kafa yorduklarını, çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. İnce, Türkiye'nin 81 ilini karış karış gezmeye devam edeceklerini aktardı.

“Böyle bir ortamda ortamda ana muhalefet partisinin oyu yüzde 60-70 olmalı”

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, ülkenin büyük problemlerinin bulunduğunu ifade eden ve böyle bir ortamda ana muhalefet partisinin oyunun yüzde 60-70 olması gerektiğini savunan İnce, "Ne yazık ki milletin derdiyle uğraşmak yerine, ülkesinin ve partisinin kurucusunun adını mı kullanacak, soyadını mı kullanacak tartışmasına yoğunlaşıyorlar. Yazık bu ülkeye, yazık evlatlarımıza, yazık geleceğimize. Biz bu ülkeyi yolda bulmadık. Biz Türkiye'nin bir büyük ittifaka ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Türkiye'deki partileri "tek adam partileri" olarak tanımlayan İnce, sorunları yaratanların sorunları çözemeyeceğini söyledi.

Kurucular listesini açıkladı

"Memleket Hareketi olarak ne istiyoruz" diyerek 67 madde sıralayan İnce, kurucular listesini de alfabetik sıraya göre açıkladı.

İnce, toplumun her kesiminden kişinin harekette yer aldığını, yılbaşından sonra kadronun daha da genişleyeceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ya dört işlemi doğru bilelim ya da art niyetli konuşma"

Muharrem İnce, konuşmasının ardından, "Sıradan CHP'li bir seçmen bile sizin Millet İttifakı'ndan oy bölmek için kullanıldığınızı olabilir. Onları ikna etmek için neler söylersiniz" sorusunu şöyle yanıtladı:

Parlamenter sistem olsaydı bir bölme işlemi olabilirdi. 50+1'de bölme işlemi olmaz. Biz gidip Cumhur İttifakı'nı desteklemiyoruz ki böyle bir şey yok. Bence 'bölüyor' diyenler iki şey, birincisi dört işlemi bilmiyorlar; iki, art niyetliler. Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya, mecbur muyum? Yani Atatürk diyemeyeceksin, 'Gazi Mustafa Kemal' diyeceksin, en büyük örgütün başında duracaksın, seninle siyaset yapamam ben yollarımı ayırırım, mecbur muyum? Bölme ne zaman olur? Gidersin Cumhur İttifakı'nın yanına, gitmeyeceğimize göre o zaman bir bölme işlemini kaldıralım. Ya dört işlemi doğru bilelim ya da art niyetli konuşma

 "Cumhurbaşkanlığı adaylığına bakarız zamanı gelince"

İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, "Bizim cumhurbaşkanı adaylığı derdimiz yok. Hadi diyelim benim öyle bir derdim var, arkadaşlarımın öyle bir derdi yok. Değil böyle bir dert, memleket derdimiz var. Adaylığa daha çok var. Bakarsın başkası olur, analar ne evlatlar doğurmuştur, belli olmaz o. Şimdiden cumhurbaşkanı adayı kimse olamaz, ben de olamam başkası da olamaz. Ona bakarız zamanı gelince. Derdimiz memleket, derdimiz çocuklarımız, derdimiz geleceğimiz" diye konuştu.

"40 yılımı verdim bu partiye, kahroluyorum"

CHP'nin ülkeye umut olamadığını savunan İnce, "Parti kuracak mısınız" sorusunu, "Parti kurmak, dilekçe vermek çok kolay iş arkadaşlar. Bakarız ona zamanı gelince. Biz şimdi milleti dinliyoruz" diyerek yanıtladı.

CHP'de 40 yıl siyaset yaptığını ve partinin bugün düştüğü durum karşısında kahrolduğunu söyleyen İnce, "Hayatında milletvekili olana kadar CHP'ye oy vermemiş insanlardan CHP'liliği öğrenecek halim yok benim. 40 yılımı verdim bu partiye, kahroluyorum, üzülüyorum, iyi olsun istiyorum. (Yüzde) 60, 70, 80 alsın istiyorum, çok iyi olsun istiyorum. Bizim bunlarda bir kabahatimiz yok, biz işimize bakıyoruz" diye konuştu. 

“Teşekkür etmezsen yarın sıkıntılı olur süreç”

İnce, CHP'nin HDP ile ittifakına ilişkin bir soru üzerine de, "İttifakları kiminle yapacaksınız mertçe yapacaksınız. Milletin gözünün önünde, gizli saklı değil. Son seçimlerde bize büyükşehirlerde HDP'lilerin desteği olmadı mı kardeşim, bunu bilmiyor muyuz yani, oldu. Kürtlerin desteği olmadı mı büyükşehirde, oldu. Onların desteği olmasaydı alamazdık büyükşehirleri. CHP yönetimi çıksın, 'Ya siz vazgeçtiniz, aday çıkarmadınız, geldiniz bizi desteklediniz, teşekkür ederiz.' desin. Bunda bir sıkıntı yok. Teşekkür etmezsen yarın sıkıntılı olur süreç" şeklinde konuştu.

Memleket Hareketi Kurucular listesi

Muharrem İnce’nin alfabetik sıraya göre açıkladığı Memleket Hareketi kurucular listesi şu isimlerden oluştu:

Ahmet Özalp, Ali Rıza Büyükuslu, Ali Tunçcan, Alper Karaoğlan, Ayber Yağız, Ayşe Özsoya Sarıkamışlı, Aykut Demiray, Barış Tuzlumbay, Berk Hacıgüzeller, Berna Bütüner Karadeniz, Bilin Neyaptı, Burak Hasar, Cüneyt Oğuz, Çiğdem Bayraktar Ebru Arıkan, Erkin Şahinöz, Gürbüz Evren, Hüseyin Baraner, Hüseyin Ercüment Değer, İlhan Düzyürek, İlkay Yıldırım, İpek Özkal, Mehmet Kazancıoğlu, Mert Ünlü, Meryem Şengül Kalap, Muharrem Yıldız, Muharrem İnce, Osman Kurtuluş, Osman Serkan İleri, Özgür Serkan Yılmaz, Serkan Yahşi, Serkan Ufuk Akgün, Sibel Aracı, Tolga Yüce, Yağız Elver, Zeynep Hazal Tulgar

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU