İBB'nin düzenlediği "İstanbul'u Koşuyorum" etkinliğine yoğun ilgi

10 kilometrelik parkurda derece yapan katılımcılara para ödülü verilecek

Fotoğraf: İBB (arşiv)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş tarafından düzenlenen "İstanbul’u Koşuyorum" etkinliklerinin bu yılki üçüncü yarışı 25 Ekim Pazar günü başlıyor.

Yoğun talep nedeniyle kontenjan sınırı hızla dolan Caddebostan Etabı Gazi Koşusu tüm pandemi tedbirleri alınarak 400 İstanbullunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

HES kodu olmayanlar yarışa katılamayacak

Alınan pandemi önlemleri kapsamında; başlangıç noktasında metrekare başına düşen kişi sayısı ile 3’er kişi 5 saniye arayla start alacak.

Bekleme alanındaki düzenlemelerle sosyal mesafe kurallarına uygun ortam oluşturularak sporcuların güvenli bir ortamda yarışı tamamlamaları sağlanacak.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek yarışta sporcular, başlangıç alanına HES kodlarını göstererek girebilecek ve etkinlik alanına girişten itibaren start verilene kadar maske takmaları zorunlu olacak.

Yarış esnasında sporcuların maskelerini çıkarmalarına müsaade edilecek ve bitiş noktasına vardıklarında sporculara maske verilecek. 

Kazananlara para ödülü verilecek

Elektronik zamanlama çipleri ile yarış derecelerinin ölçüleceği “İstanbul’u Koşuyorum” Caddebostan Etabı Gazi Koşusu’nda Genel Klasmanda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 1.000 TL, 2.’ye 750 TL ve 3.’ye 500 TL para ödülü verilecek. 

Isınma hareketleriyle başlayacak olan etkinlikte sporcular, Caddebostan parkında başlayacak, Turab sokaktan dönüş yaparak Bağdat Caddesi’nden geçecek. 

Ardından Kızıltoprak’tan tekrar dönerek sahil yolundan devam edecek olan yarış başladığı yerde son bulacak. Katılımcılar yaklaşık 10 kilometrelik parkurda koşacak.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU