Avengers: Endgame - Marvel Sinematik Evreni'nin geleceği hakkında 8 yeni ipucu

*Uyarı: Avengers: Endgame filmine ilişkin 'spoiler' içerir

Avengers: Endgame, bir devrin sonu. Marvel Sinematik Evreni (MCU), 2008'de Iron Man'le başlayan ve 10 yıl boyunca 22 film çekilen geniş kapsamlı öyküsü “Infinity Saga”yı bitirdi.

Bu, devasa sinema imparatorluğunun temellerini oluşturan 6 orijinal Yenilmezler karakteri (Iron Man, Kaptan Amerika, Kara Dul, Hulk, Hawkeye ve Thor) de dahil olmak üzere, daha önce gelmiş olan herkes için bir saygı duruşu. Ancak bu büyük final aynı zamanda yeni başlangıçların tohumlarını da ekti. Endgame, MCU'nin geleceğinin nasıl olacağına dair birkaç ipucu veriyor.

İşte daha sonraki filmlerde önemli rol oynayabilecek 8 yeni ipucu:

Yeni bir lider

 

 

Bu yılın başlarında Captain Marvel'in (Brie Larson) tanıtımıyla oluşan hava, Endgame'in küllerinden ne çıkacak olursa olsun kendisinin fiili bir lider olma yolunda olduğunu düşündürüyordu.Yine de orijinal Yenilmezler hala evrende dolaşıyor ve ileriki filmlerde küçük roller almaları muhtemel.

Hawkeye (Jeremy Renner) daha sonra akıl hocalığı yapacak olsa da ailesiyle birlikte olabilmek için neredeyse kesinlikle emekli oluyor, Profesör Hulk (Mark Ruffalo) ise gelecekte muhtemelen kas gücünden ziyade beyin gücüyle ön plana çıkacak.Thor (Chris Hemsworth) Yeni Asgard'ın yönetimini Valkyrie'ye devrettikten sonra yolu Galaksinin Koruyucuları'yla kesişti, amaçsız ve sorumluluk almaksızın yaşama hayalini yerine getirmekle ilgileniyor gibi görünüyor.

Ayrıca, seride aktif rol oynamaya devam edecek nispeten daha yeni karakterler de var. Mesela Benedict Cumberbatch'in canlandırdığı Doctor Strange (devam filmi üzerinde çalışılıyor), Scarlet Witch, Bucky Barnes, Ant-Man ve Wasp. Savaş Makinesi ve yeni zırhıyla Pepper Potts ise gelecekteki filmlerde yer almaya devam etmeleri bakımından Tony Stark’a (Robert Downey Jr) çok fazla bağlı. Ancak, her ne kadar tartışmaya açık olsa da, Marvel Sinematik Evreni'nde en çok şu 3 karakter ön plana çıkacak: Captain Marvel, Örümcek Adam ve Black Panther. Ayrıca Falcon olarak da bilinen Sam Wilson'un Kaptan Amerika'nın kalkanını miras almasıyla birlikte gelecekte büyük bir rol oynayacağı düşünülüyor ancak tabii ki bu rolün ne kadar büyük olacağını söylemek şimdilik zor.

Peter Parker'ın öncelikle liseden mezun olduktan sonra Genç Yenilmezler tarzı bir gruba liderlik etme olasılığı çok yüksek. Black Panther (Chadwick Boseman) zaten Wakanda'nın lideri ve farklı bir organizasyonun başına geçmek için ülkesini geride bırakacağını hayal etmek zor. Yeni nesil kahramanlar arasında ön plana çıkmaya en uygun karakter Captain Marvel. Kendisi, Yenilmezler olmadan dünyanın eskisi kadar güvende olmadığının farkında. Bunu, kameranın farklı süper kahraman takımlarını göstererek esasen MCU’nun geleceğine işaret ettiği cenaze sahnesinde Carol’ın ayakta durup diğerlerine göz gezdirmesinden anlıyoruz. Kendisinin bir sonraki adımı bu sahnede yanında yer alan Nick Fury ile Yenilmezler'i yeniden bir araya getirmek olabilir mi?

Farklı zaman akışları?

 

 

Kadim Kişi'nin 2012 New York'unda Hulk'a vurguladığı gibi, geçmişte yapılan herhangi bir değişiklik zamanda paralel bir akış yaratır. Zaten bu sebeple kendisi de başlangıçta Zaman Taşı'nı devretmekte isteksizdi. Çünkü bu, Doctor Strange'le birlikte şeytani güçlerin felakete sebep olmasını engelleyemeyeceği bir gerçeklik yaratacaktı. Neyse ki Kaptan Amerika tüm Sonsuzluk Taşları'nı geri götürdü ve muhtemelen işleri yoluna koydu. Ancak yine de ortada büyük bir sorun var: 2014'te, Galaksinin Koruyucuları henüz bir araya gelmeden önce Thanos, Yenilmezler'in zaman yolculuğu planını keşfetti ve kendisini, Gamora'yı, Nebula'yı ve dev ordusunu 2023'e getirdi. Ardından yine kendisi Tony tarafından varlık alanından silinirken Nebula öldü ve filmin sonunda Star-Lord'un arayışından anlaşılacağı gibi Gamora ortadan kayboldu.

Bu durum, ekranda gördüklerimizi kapsayan zaman akışının yanı sıra ayrıca Thanos'un geçmişte öldüğü ve Sonsuzluk Taşları'nı hiç toplayamadığı farklı bir zaman çizgisinin de ortaya çıktığı anlamına geliyor. Bu nedenle, söz konusu paralel zaman çizgisinde Infinity War ve Endgame'de yaşanan olaylar hiç yaşanmadı. Dahası, Star-Lord ve Gamora, Güç Taşı'nı aramayacakları için yolları hiç kesişmeyecek ve Galaksinin Koruyucuları belki de hiç bir araya gelmeyecekti. Ayrıca Kaptan Amerika'nın geçmişe gidip Peggy'yle bir yaşam sürmek için zaman çizgisini değiştirmesi de her ne kadar Thanos'un yok olmasının yanında önemsiz kalsa da küçük bir sorun teşkil ediyor. Tabii, MCU bu farklı zaman çizgilerini görmezden gelip, normal ilerleyişe devam edebilir. Ancak, söz konusu durumun gelecek filmlerin hikayesini besleme potansiyeli de mevcut. Hatta paralel zaman akışları konsepti, X-Men ve Deadpool'u MCU'a dahil etmenin bir yolu olabilir mi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Hawkeye

Filmin açılış sahnesinde Hawkeye olarak da bilinen Clint Barton'ı kızı Lila'ya okçuluk eğitimi verirken görüyoruz. Hatta bir yerde ona 'Hawkeye' (Şahingöz) diye sesleniyor. Acaba Hawkeye rolünü babasından devralabilir mi? Açıkçası, bu o kadar basit değil. Bir Disney+ dizisinin, çizgi romanlarda yer alan Kate Bishop'ı Clint'ten Hawkeye unvanını devralan mirasçı olarak MCU'ya tanıtacağı çoktan duyuruldu. Peki bu durumda Lila'ya ne olacak? Gelecekte Kate ve Lila arasında bir tür ortaklık olabilir mi? Yoksa Clint, Endgame'de yaşadıklarını göz önüne alarak kızını kendisiyle aynı yolda yürümemeye ikna etmeyi başarabilecek mi? Burada da ilginç bir potansiyel var.

Genç Yenilmezler 

 

 

Kate Bishop’dan bahsetmişken, kendisi Miss America olarak da bilinen America Chavez ve Marvel Sinematik Evreni'nde Ant Man'in genç kızı olarak gördüğümüz Cassie Lang'le birlikte Genç Avengers ekibinin bir üyesi olarak tanınıyor. Aslında yeni bir ekip için temel oluşturabilecek bir dizi genç karakter sessizce tanıtıldı. Örümcek Adam ve Shuri potansiyel adaylar arasında. Hatta belki Iron Man'in kızı Morgan H Stark da bir gün babasının rolünü üstlendirebilir. Tabii ki Endgame'de hala küçük bir kız olduğu düşünülürse bunun için birkaç yıl yetmeyecektir.

Yeni Asgard

Burada devam eden maceralar için çok fazla potansiyel var. Valkyrie muhtemelen Thor: Ragnarok'ta Odin'in öldüğü yer olan küçük bir balıkçı kasabasında kurulan Yeni Asgard'ın kralı oldu. Tabii bu yerin Thor'un kulübesinde gösterilen Irn-Bru'nun işaret ettiği üzere İskoçya'da olması da ihtimal dahilinde. Ayrıca hayranların favorisi 2 kader yoldaşı Korg ve Miek de kendisine katılabilir. 

Valkyrie'yi oynayan Tessa Thompson, (Thor: Ragnarok'un yönetmeni, ayrıca Korg'u oynayan) Taita Waititi'yle Thor 4'ü Marvel Stüdyoları için çekmeyi görüştü.

Burada büyük bir haberden bahsediyor olma ihtimali var: aslında, hükümdar rolünde oynayacağı başlı başına solo bir Valkyrie filmi bile söz konusu olabilir.

 

 

Thor'un Galaksinin Koruyucuları'na katılması

Thor'un kendini Galaksinin Koruyucuları'yla bütünleştirmiş olduğunu düşününce, gruba katılması oldukça mantıklı. Acaba Thor, Galaksinin Koruyucuları serisinin 3. filminin yıldızı olabilir mi? Bu mümkün görünse de bütün bir film için Thor ve Star-Lord arasındaki rekabetin işlenmesi, Peter Quill'in önderliğine çok fazla güvenilen grubun genel dinamikleri açısından zor olacaktır? Tabii ki Thor'un Galaksinin Koruyucuları'yla biraz takılıp, onlar bir sonraki maceralarına doğru devam ederken müsait bir yerde bırakılması (büyük olasılıkla bir bar) ihtimali daha yüksek

Galaksinin Koruyucuları Vol. 3

Bu maceranın seyri Endgame'in sonundaki sahnede Star-Lord'u Thanos'la yapılan savaş sonrası kaybolan Gamora'yı gizlice ararken görmemizle birlikte çoktan belirlenmiş olabilir. Bir sonraki Galaksinin Koruyucuları filminin konusu bu arayışa odaklanabilir ve eğer başarırlarsa Gamora'yı buldukları taktirde onu tekrar takıma dahil etmenin zorlukları filmde işlenebilir. Ne de olsa aradıkları, 2014'ten geleceğe zaman yolculuğu yapmış, Galaksinin Koruyucuları'yla hiçbir ilişkisi olmayan ve özellikle de Peter Quill'e karşı hisleri olmayan bir Gamora. Özellikle daha büyük bir tehdidi etkisiz hale getirmek için ekip olmak zorunda kalırlarsa, ilginç bir dramatik gerginlik oluşturulabilir.

5 yıllık boşluk

Bu, Marvel Sinematik Evreni için bir gelecek hikayesinden ziyade cevaplanması gereken bir soru olabilirdi. Bildiğimiz gibi, Thanos'un parmak şıklatmasıyla yok olanların dönüşü arasında varoluştan silinen ve sonra geri dönen herkes, yaşamlarından 5 yılını kaybetti. Çoğu karakter için bu durum muhtemelen hikayeleri açısından pek bir şey ifade etmiyor ancak peki ya Örümcek Adam? Yok olmayan arkadaşları muhtemelen çoktan mezun olmuş ve üniversiteye başlamışken kendisi hala bir lise öğrencisi. Acaba bu konu Örümcek Adam: Evden Uzakta filminde mi ele alınacak? Şanslı bir tesadüfle tüm arkadaşlarının da kendisi gibi silinmiş olması mı tercih edilecek, yoksa MJ aniden 20'li yaşlarının başında mı olacak?

Avengers: Endgame sinemalarda

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İsmail Aydın

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU