Süper Lig'in ardından Serie A'da da Kovid-19 vakaları artıyor

Süper Lig'de kulüpler ardı ardına koronavirüs vakalarını açıklarken İtalya'dan da benzer haberler gelmeye devam ediyor. Torino'da 3, Parma ve Crotone takımlarında da 1'er kişi de Kovid-19 tespit edildi

Süper Lig'de Hatayspor'un Erzurumspor ile oynayacağı müsabaka, Kovid-19 vakaları nedeniyle ertelendi / Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından tüm dünyada görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor dünyasını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Süper Lig'de Beşiktaş'ta Bernard Mensah, Fenerbahçe'de Nabil Dirar'ın karantina süreçleri devam ederken, Trabzonspor 1, Kayserispor 3, Yeni Malatyaspor 4 pozitif vaka açıkladı. 

Öte yandan Çaykur Rizespor ise virüse yakalanan iki oyuncusunun son testlerinin negatif çıktığını duyurdu.

Hatayspor'da 19 vaka bildirildi

Ligin yeni ekiplerinden Atakaş Hatayspor'un 17 futbolcu, teknik direktör Ömer Erdoğan ve 1 kulüp personeli olmak üzere toplam 19 pozitif vaka bildirmesiyle vaka sayıları toplamda 31'e ulaştı.

 

 

Pozitif vakaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Hatayspor'un Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağı müsabakanın ertelendiğini açıkladı.

Serie A takımlarında da Kovid-19 vakaları artıyor 

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Torino, Parma ve Crotone'de Kovid-19 vakalarına rastlanıldı.

Torino Kulübü 3 kişinin, Parma ve Crotone takımlarında da 1'er kişi de Kovid-19 tespit edildiği bildirildi.

 

 

Torino'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Son testler sonucunda 1'i futbolcu, 2'si teknik heyetten 3 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Vakaların tamamı belirti göstermiyor ve tecrit altında. Torino kulübü belirlenen yönerge ve talimatları uygulamaya almıştır.

Parma kulübünden de yapılan açıklamada, lig maçlarından önce talimatlarla belirlendiği üzere takımın perşembe günü testten geçirildiği ve 1 oyuncunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi. 

 

 

Oyuncuda herhangi bir belirti olmadığı ve kendisini izole ettiği ifade edildi. 

Parma'da son çıkan pozitif vakayla takımdaki pozitif vaka sayısı 5'e yükseldi. 

Crotone ise Rumen golcü Denis Dragus'un Romanya Ümit Milli Takımı'ndan dönüşü sonrasında yapılan testinin pozitif çıktığı ve tecrit altına alındığı belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU