Sahte içki 9 şehirde 51 can aldı

Son ölüm haberi Tekirdağ'dan geldi, Ölüm yaşanan il sayası 9'a ölü sayısı, 51'e yükseldi. Yurt çapında operasyonlar sürüyor

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 19'a yükseldi / Fotoğraf: AA

9 Ekim’den bu yana süren sahte içki zehirlenmeleri 51 kişinin ölümüne neden oldu. Sahte içki, İzmir’de 21, İstanbul’da 10, Kırıkkale’de 7, Mersin’de 7, Muğla’da 2, Aydın, Zonguldak, Trabzon ve Tekirdağ’da birer can aldı.

Son ölüm haberi Tekirdağ'dan geldi. Sahte içki zehirlenmesi sonucu 2 gün önce hasteneye kaldırılan 55 yaşındaki Burhan A. hayatını kaybetti.

Operasyonlar sürüyor

Emniyet güçleri, 9 Ekim'den bu yana yaptıkları operasyonda 227 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 63'ü tutuklandı. Şüphelilerin bir kısmı serbest bırakılırken, bir kısmının ise emniyet ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

Tonlarca sahte içki yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince ülke genelinde ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, alkollü içecek ve etil alkol satışı yapan, sahte içki sattığı ya da bulundurduğu şüphesi olan işyeri ve depolara yönelik dün ülke genelinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda Türkiye’nin farklı illerinde tonlarca sahte içki ele geçirildi. Ekipler başkentte 3 ton etil alkol ile şişelenmiş halde 500 litre sahte içkiye, Manisa'da 10 bin 485 litre sahte içkiye el koydu. Operasyonlar sahte içki imal eden bir çok merdiven altı üretim merkezini de ortaya çıkarttı. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU