Burhan Kuzu'dan Zindaşti yorumu: Kaçırmasalardı

Kuzu, Zindaşti'nin tahliyesi konusunda hakimleri baskı altına almadığını öne sürdü: "Kocaman adamlar baskı altına alınır mı yani?"

Fotoğraf: AA

Yargı üzerinde baskı kurarak İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye ettirdiği iddiasıyla gündemde olan AK Partili Burhan Kuzu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Zindaşti'nin firar ettiği hatırlatılan Kuzu, "Kaçırmasalardı. Kaçıran ben miyim? Çıkmasına ben sebep olmadım ki, pişmanlığım olsun" dedi.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan Kuzu, Zindaşti'yi kendisiyle AK Parti'nin Beşiktaş örgütünden Aliye Uzun isimli bir kişinin tanıştırdığını söyledi.

Kuzu, "Zindaşti tutuklanınca hakimleri neden aradınız?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Zindaşti ile görüşerek aramadım. Avukat geldi, İlker Dağlı. İlker benim öğrencimdir hukuk fakültesinden. Zindaşti ile alakalı olarak "Dokuz aydır tutuklu, dava da açılmıyor" dedi. Hakimi aradım, "Ne olacak, böyle bir durum var" dedim. "Hocam, bakıyoruz" dedi. Ben Naci Şerifi diye biliyordum. Ne zaman ki çıktı kaçtı, o zaman gazetelerden öğrendik, baronluk bilmem ne…

Kuzu, hakimleri baskı altına almadığını iddia ederken "Kocaman adamlar baskı altına alınır mı yani? Mahkeme neye karar verirse bakacağız. Ben baskı altına almadım. Ben ne konuşacağımı bilirim" dedi.

Kuzu, Zindaşti'nin firar ettiğini hatırlatan ve "Pişman mısınız" diye soran Saymaz'a şöyle yanıt verdi:

Sevgili kardeşim, kaçırmasalardı. Kaçıran ben miyim? Çıkmasına ben sebep olmadım ki, pişmanlığım olsun. Netice itibariyle devletin polisi var. Dışarıya çıkmışsa, hakimin biri çıkarmaya karar vermiş, öteki de tutukluluğun devamına… Buna rağmen 2-3 saatte kaçmış. Önceden bir hazırlığı olmadan kaçabilir mi bu adam? Nasıl kaçmış?

Ne olmuştu?

Burhan Kuzu'nun uyuşturucu baronu Zindaşti hakkında makamını kullanarak baskı yaptığı iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 3 hakim ve savcının ifadesi alınmış, yargı mensuplarının Kuzu'nun kendilerine baskı yaptığı iddiasını dile getirmesi basına yansımıştı.

Zindaşti ve 3 adamını tahliye eden hakim Cevdet Özcan hakkında da önceki aylarda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı. Özcan iddianamenin kabul edilmesiyle  "rüşvet almak" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından Yargıtay'ın ilgili dairesinde hakim karşısına çıkacak. 

Hakkında birçok suçlama bulunan İranlı uyuşturucu baronu, şu an firari durumda.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU