Çok eşliliği savunan GATA Başhekim Yardımcısı Edizer: İslam ne diyorsa o

"İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok"

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, medeni hukuk düzenine aykırı bir şekilde çok eşliliği savundu. Edizer'in bu ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

 Edizer, eleştirilen açıklamalarının ardından sosyal medyada bir paylaşım yaptı:

İslâm ne diyorsa o. İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok. Kimse ne Allah'a(cc) kulluk ederek - hâşâ - mülküne bir şey ilâve edebilmiştir ne de en şedît cürümlerle bir şey eksiltebilmiştir...

Başhekim yardımcısının CHP'li hedef alan şu mesajları sosyal medyada da tepki topladı:

Laikçi seküler "üstünler"e karşı kompleksinden kurtulamayan bizim dindarlar gibi Recep Tayyip Erdoğan da "şirinlik" siyaseti yapsaydı bugün hâlâ başörtülü kızlarımız üniversite kapısından içeri giremiyor olurlardı. Askeri bir hastanede muayene olmaları da hayâl olurdu...

Chp bir parti değil. Türk'e dinini, dilini, ve özünü kaybettirmeye memur, bir katliam müessesesidir.

"Koca: Gereği yapılacak"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in ifadelerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya iletti. Özel, Koca ile yaptığı görüşmeye dair şunları söyledi:

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız.

Meclis gündemine geldi

HDP de tepki toplayan sözleri Meclis gündemine taşıdı. İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle şu özetle soruları yöneltti:

Herhangi bir devlet hastanesinde görev yapan hekimin pandemi verileri ile ilgili paylaşım yapması, hakkında soruşturma açılıp açığa alınmasına neden olurken bu başhekim yardımcısının geçmiş sosyal medya paylaşımları da dikkate alındığında; istikrarlı olarak bilimden ve laiklikten uzak, gerici paylaşımlar yapan bu kişi hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamış olmasının nedeni nedir?

Sağlık Bakanı olarak, Kadınları hedef alan ve tek eşliliği fuhuş olarak nitelendiren bu kişinin “hekim” vasıflarını taşıdığını düşünüyor musunuz?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU