Guardiola, Machester City'de savunmaya 415 milyon pound harcadı

Ruben Dias'ı 65 milyon euroya transfer eden Manchester City, Pep Guardiola'nın geldiği 2016'dan bugüne kadar aldığı 11 defans oyuncusunun bonservis bedeli için toplam 415 milyon pound ödedi

Josep Guardiola / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Portekizli milli futbolcu Ruben Dias'ı transfer ettiğini açıklamıştı.

Bayern Münih'den ayrılmasının ardından 2016'da Manchester City'nin başına geçen Josep Guardiola'nın geldiği günden bu yana savunma bölgesi için harcadığı toplam rakam 415 milyon pound oldu.

İspanyol çalıştırıcı, 2019'da Inter'de forma giyen Joao Cancelo için olumlu rapor bildirmiş ve bu transfer, 60 milyon pound karşılığında gerçekleşmişti.

2017-18 sezonunda Athletic Bilbao'da gösterdiği performansla Guardiola'nın radarına giren Aymeric Laporte için Manchester ekibi 57 milyon pound bonservis bedeli ödedi.

Geldiği yıl Everton'da oynayan John Stones'u kadroya katmak isteyen Guardiola'nın görüşü doğrultusunda Maviler'e 50 milyon pound ödeme yapıldı.

Kyle Walker için Tottenham'a 50 milyon pound

2009'da Tottenham'a 5 milyon pound karşılığında transfer olan Kyle Walker, 2017'de Guardiola'nın talebi doğrultusunda 50 milyon pound ödenerek Manchester ekibinin yolunu tuttu.

Manchester City, 2016'da Monaco'nun Marsilya'dan 13 milyon euroya transfer ettiği Benjamin Mendy için, 49 milyon poundun üzerinde ödeme gerçekleştirdi.

Premier Lig'de geçen sezon Bournemouth formasıyla boy gösteren Nathan Ake, sezonun bitmesinin ardından Manchester City ile anlaştı. Manchester ekibi, Ake'in transferi karşılığında Bournemouth'a 41 milyon pound ödedi.

Birleşik Krallık temsilcisi ayrıca, Brezilyalı futbolcu Danilo'yu 29 milyon 900 bin pound, İspanyol savunmacı Angelino'ya 5 milyon 200 bin pound, Issa Kabore'ye 4 milyon pound ve Oleksandr Zinchenko için de 3 milyon 400 bin pound bonservis bedeli verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU