CHP'li Özel'den 'Kobani' operasyonu yorumu: Kendilerine itiraz eden herkese "sonunuz böyle olur" diyorlar

82 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Ekonomik kriz konuşulmasın diye Türkiye'yi yeniden AKP-MHP için elverişli bir gündemin içine çekmeyi düşünüyorlar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin yazar Mümtaz'er Türköne’ye verilen hapis cezasını bozmasına ilişkin olarak, "Yargı kararlarını tartışmak bizim işimiz değil. Bu yargı kararını tartışmalı kılan mesele Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin 3 ay önce bir açıklama yapmasıydı" dedi.

Özel şöyle devam etti:

Millet jürisi, Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında vücut buluyor. Millet jürisinin sözcüsü gibi davranıyor. O bu kadar fütursuz ve bu kadar yargı üzerinde etkin olunca, kendisine bakansız ve sebepsiz destek veren koalisyon ortağı da hani bana hani bana diyor. Saraya tahliye talebi yazmış. Buradaki sıkıntı, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı yokturun altına tescil damgası vuruyorsunuz, talimatlı yargının altına tescil damgası vuruyorsunuz. Yargı bağımsızlığı yoksa, hukukun üstünlüğü yoksa buraya yabancı sermaye gelmez.

"Milli Eğitim Bakanının suyu ısındı"

Özel, okulların uzaktan eğitimle açılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

İnternet ve bilgisayarı olmayan öğrencilerin eğitim sürecinden mahrum kaldığı yönündeki tartışmalara ilişkin Özel, "Nasıl pandemide siz patinaj yaparken, CHP’li belediye başkanlarının çağrısıyla milyon TL’ler zaman içinde toplandı da siz ‘Aman CHP’yi parlatmayalım’ diyip hesaplara el koydunuz. Açın önümüzü, belediyelerimiz, internetsiz ev, televizyonsuz ev, uzaktan erişim engeli olan öğrenci bırakmasın diyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarına da tepki gösteren Özel şunları kaydetti:

Bakan öğrencilerin yüzde 90’ının uzaktan eğitime erişimi olduğunu söylüyor. Ne kadar ayıp. Son öğrenci uzaktan erişime erişene kadar eğitimde fırsat eşitliği yok demektir. Yüzde 10, kolay telaffuz edilecek bir rakam mı? Bakanın 10 öğrenciyle dertlenmesi lazım, yüzde 10’u az buluyor. Dünya Bankası’ndan fon bulduğunu, 1,5-2 yıl içinde bu sorunları çözeceğini söylüyor. 1,5-2 sene ne? Suyu ısınan bakanlardan bir tanesi de Milli Eğitim Bakanı’dır. Bu haftaki pişkinlikten dolayı milletimizin vicdanına bir gensoru daha veriyorum.

"Kendilerine itiraz eden herkese ‘sonunuz böyle olur’ demek için çaba içindeler"

"Kobani" operasyonu kapsamında 82 kişinin gözaltına alınmasıyla alakalı konuşan Özel, Türkiye’de ekonomi konuşulmasın, gündeme yeni bir bomba atıldı" dedi.

6-8 Ekim olayları olarak bilinen olaylarla ilgili Ayhan Bilgen'in daha önce tutuklandığını, 9 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldığını hatırlatan Özel şunları kaydetti:

Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi 2017/5974 sayılı kararıyla ‘Olayların olduğu gün Ayhan Bilgen o toplantıya katılmamıştır, o bildiriden sorumlu tutulamaz’ dedi ve devlet bu mağduriyeti gidermek için tazminat ödemeye mahkum edildiBugün Ayhan Bilgen’i 6-8 Ekim olayları nedeniyle gözaltına alıyorlar. Çünkü Kars, HDP’nin elinde kalmış son il belediyesi. 

Bu böyle yapılınca ekonomideki çöküş konuşulmayabilir ve Türkiye yeniden başka bir gündemin, AKP-MHP için elverişli bir gündemine içine çekilebilir diye düşünüyorlar. Sırrı Süreyya Önder, bu iddialarla ilgili savunma yaptı zaten. Ayhan Bilgen, ilin belediye başkanı yaka paça gözaltına alıyorlar. Bunun Türkiye’de kendileri için elverişli bir gündem yaratmak ve kendilerine itiraz eden herkese ‘sonunuz böyle olur’ demek, milli irade başka türlü tecelli ettiğinde onu kirli irade görmekle ilgili bir çabanın içindeler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU