Quique Setien, eski kulübü Barcelona ile mahkemelik oluyor

Barcelona Kulübü, teknik direktörlük görevine son verdiği Quique Setien ve teknik heyetteki üç yardımcısının haklarını ödememekle suçlanıyor

Barcelona'da 13 Ocak'ta göreve başlayan Setien, 17 Ağustos'ta görevden alınmıştı / Fotoğraf: AA

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, görevine son verdiği Quique Setien ile mahkemelik oluyor.

Teknik direktör Setien, sözleşmesinin feshedilmesinden kaynaklanan haklarını vermediği gerekçesiyle eski kulübü Barcelona'ya karşı dava açacağını duyurdu.

Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Setien, Barcelona Kulübü'nün, teknik direktörlük görevine son verdiğini 16 Eylül Çarşamba günü kendisine ilettiğini kaydetti.

 

 

Görevinden alınmasına ilişkin Barcelona'dan hiçbir tazminat almadığını ve bir aydır Katalan temsilcisinin kendisiyle iletişim kurmadığını aktaran Setien, sözleşmesinin feshedilmesinden kaynaklanan haklarını almak için avukatı aracılığıyla 26 Ağustos'ta kulübe bildirimde bulunduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Setien ayrıca, kendisiyle birlikte görevden alınan teknik heyetteki üç yardımcısının da haklarını yasal yollardan arayacağını bildirdi.

Ne olmuştu?

Quique Setien, Barcelona'da teknik direktör Ernesto Valverde'nin yerine 13 Ocak'ta göreve getirilmişti.

2022 yılına kadar geçerli sözleşme imzalanan Setien, kötü geçen sezonun bitmesinin ardından Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'e karşı alınan 8-2'lik mağlubiyetten üç gün sonra (17 Ağustos) görevden alınmıştı.

Barcelona, Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ı takımın başına getirmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU