Koronavirüs nedeniyle yeni iPhone yetişmedi… İşte Apple’ın ücretleri 7 bin liraya kadar varan 4 yeni ürünü

Teknoloji devi Apple, ilk kez yeni bir iPhone tanıtmadığı eylül etkinliğinde iki yeni akıllı saat ve iki yeni iPad modelini tanıttı. Yeni ürünlerin Türkiye fiyatı 2 bin 700 lira seviyesinde başlıyor

Fotoğraf: Apple

Koronavirüs salgınının üretim ve tedarik zincirinde aksamalara yol açması nedeniyle yeni iPhone modelini gecikmeli olarak tanıtacağını geçen ay duyuran Apple, dün Türkiye saati ile 20:00’da başlayan lansmanla yeni iPad ve Apple Watch modellerini tanıttı. 

Yeni ürünlerini hemen hemen her yıl eylülde tanıtan Apple’ın sahnesinde bu sefer sekizinci nesil iPad, dördüncü nesil iPad Air, Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE vardı. 

1. Apple Watch S6

Akıllı saat Appel Watch’ın “Series 6” modeli, bir önceki modele kıyasla yüzde 20 daha hızlı. 

Diğer akıllı saatler gibi sağlık desteği de sunan Apple Watch Series 6, V02max ölçümüyle kandaki oksijeni düzenli olarak ölçerek kullanıcıyı uyarabiliyor ve hep açık bir altimetre kullanıyor.

Kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen Apple Watch Series 6’nın ekranı da önceki modellere göre 2,5 kat daha parlak. 
 


Gri, gümüş, altın ve mavi renklerinde sunulacak akıllı saat, tek parça silikondan yapılan kayışa sahip. 

Uyku düzeni uygulamasını bu modelinde geliştiren Apple Watch’ın koronavirüs salgını nedeniyle el yıkama uygulaması da olacak. 

UCI, UHN, Toronto Üniversitesi ve Seatle Flu Study gibi akademik kurumlarla iş birliği yapan Apple’ın yeni saati, kandaki oksijeni de ölçebilecek. Oksijende bir azalma olduğunda kullanıcıları uyaracak ve böylece özellikle pandemi döneminde nefes darlığı ve astım gibi semptomları hızlıca fark edebilecek. 

Antrenman bilgilerinin kayıt altına alınacağı Apple Fitness+ uygulaması aylık 9,99 ve yıllık 79,99 dolar kullanıcıya sunulacak.

Apple Watch Series 6, 3 bin 799 lira başlangıç fiyatı etiketiyle Apple’ın internet sitesinde satışa çıktı bile. 

2. Apple Watch SE

Apple’ın daha önce iPhone için de yaptığı, uygun fiyatlı cihazları için oluşturduğu SE ailesinin ilk akıllı saat üyesi Apple Watch SE. 

Çift çekirdekli bir işlemci kullanan cihaz, Bluetooth 5.0 desteğine sahip. Son olarak saat fitness ayarları, uyku takibi ve otomatik el yıkama algılama gibi özelliklere de sahip.

Apple Watch SE’nin Türkiye fiyatı ise 2 bin 699 liradan başlıyor. 

3. Sekizinci nesil iPad

A12 Bionic işlemciye sahip yeni iPad, tasarım olarak mevcut iPad Pro’ya benziyor ve 10,2 inçlik bir ekrana sahip. Yedinci nesil iPad’in ekranı 9,7 inçti. 
 


iPadOS 14 yazılımını kullanılacak yeni iPad’de Apple Pencil (Kalem) yardımıyla, istenilen her grafik çizilebilecek, el yazısıyla yazılabilecek, evrak ve belgeler imzalanabilecek. 

Gri, gümüş ve altın renk seçeneklerine sahip yeni iPad’in başlangıç fiyatı 3 bin 199 lira. 

4. iPad Air 

Gök mavisi, yeşil, roze altın, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle sunulan iPad Air’in en önemli özelliklerinden biri yükselebilen Magic Keyboard (Sihirli Klavye) ile uyumluluğu.
 


A14 Bionic çipe sahip yeni iPad ile 4K video çekilip doğrudan iPad Air’de düzenlenebilecek. 

Tüm gün süren pil ömrüne sahip iPad Air’da ikinci nesil Apple Pencil ile resim ve illüstrasyon yapılabilecek. 

iPad Air’ın 64 GB hafızaya sahip modeli 5 bin 799 lira, 256 GB’lığı ise 7 bin 199 liraya satılıyor. İkinci nesi Apple Pencil’ın fiyatı ise bin 119 lira. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU