Sri Lanka'da hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının cenazesi Türkiye'ye getirildi

Sri Lanka'da otel ve kiliselere yönelik düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybeden mühendislerin cenazesi İstanbul'dan Adıyaman'a gönderilecek

Sri Lanka'daki terör saldırılarında 25 yaşındaki İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş (sol) ve 34 yaşındaki Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi (sağ) de hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: İHA

Sri Lanka'da otel ve kiliselere düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşı Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş'un cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

Cenazeler İstanbul'dan Adıyaman'a gönderildi. 

Hayatını kaybedenlerden Serhan Selçuk Nariçi’nin 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in kuzeni olduğu ortaya çıktı. Çiçek, Twitter hesabından “Sri Lanka'da şehit olan Serhan Selçuk Nariçi teyzemin oğluydu. Allah taksiratını affetsin mekanı cennet olsun” paylaşımında bulundu.

 

 

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar oldu. Saldırılarda aralarında Türk vatandaşları,  Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş (25) ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi’nin (34)  de olduğu 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU