"IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu" bir kez daha gözaltında

Nihat Turhan, geçmişte 2 kez tahliye edildi

Fotoğraf: AA

"IŞİD'in Diyarbakır'ın sorumlusu" olduğu iddia edilen Nihat Turhan isimli kişi bir kez daha gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen çalışma sonucunda, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arama kaydı ve 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan, "IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu" Nihat Turan dün yakalandı.

Haberde Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde gözaltına alınan Turan'ın emniyetteki işlemleri sürdüğü ifade edildi.

Tutuklandı, tahliye edildi, tutuklandı, tahliye edildi

26 Ekim 2015'te Kayapınar'da eylem hazırlığında ve IŞİD üyesi olduğu belirtilen bir gruba baskın yapılmıştı.

Bu baskında çıkan çatışmada 2 polis şehit olmuş, 4 polis de yaralamıştı.

Çatışmada Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy isimli IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişiler öldürülmüştü.

Bu saldırının ardından Diyarbakır'da operasyon başlatılmış ve içerisinde Nihat Turan’ın da yer aldığı 16 kişi tutuklanmıştı.

20 Haziran 2017’de yapılan duruşmasında Nihat Turan’ın da tahliye edilmesiyle davada tutuklu kimse kalmamıştı.

6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Aralık 2017'de başvuran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Turan'ın tutuklanmasını istemiş, mahkemede bu talebi kabul etmişti.

Ancak davanın aynı ay içerisinde görülen son duruşmasında Turan tekrar tahliye edilmişti.

Serbest bırakılan "Türkiye sorumlusu" tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta IŞİD'in "Türkiye sorumlusu" olarak adlandırılan Mahmut Özden'in tutuklandığını duyurmuştu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, emniyet yetkilileri ile yaptığı görüşmede Özden'in 5 kere yakalandığını söylemişti.

Soylu, Özden'in defalarca yakalanıp serbest bırakılmasını doğrulayarak buna yönelik eleştirilere "Biz örgütsel bağlantılarını bilip alıyoruz ancak dijital doküman ve Irak'la Suriye ile yaptığı örgütsel görüşmelerin, somut delillerin ele geçmesi gerekiyor tutulabilmesi için. Daha önce elde yeterli somut veri olmadığı için serbest bırakmak zorunda kalmıştı mahkemeler maalesef" diyerek yanıt vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU