Sağlık Bakanı Koca ile görüşen TTB'den açıklama: En önemli gündem maddesi sağlık çalışanları

TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman, "Aile sağlığı merkezlerinde çalışan aile hekimlerinin rapor aldıkları zaman maaşlarında kesinti oluyordu. Yaptığımız görüşme sonunda, bunun en kısa zamanda halledileceğini öğrendik. Bu çok sevindirici bir haber" dedi

Fotoğraf: AA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmeleri sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakanlık binası önünde açıklama yapan Adıyaman, Bakan Koca'ya pandeminin geldiği son durum, virüsün hızlı şekilde yayılması ve pandeminin kontrolünün elden kaçırıldığı yönündeki fikirlerini ilettiklerini söyledi.  

"Aile hekimlerinin maaş kesintilerinin halledileceğini öğrendik"

Aile hekimlerinin maaş kesintilerine ilişkin açıklama yapan Adıyaman şunları kaydetti:

Aile sağlığı merkezlerinde çalışan aile hekimlerinin rapor aldıkları zaman maaşlarında kesinti oluyordu. Yaptığımız görüşme sonunda bunun en kısa zamanda halledileceğini öğrendik. Bu çok sevindirici bir haber. Ayrıca Kovid-19 ile mücadele eden uzmanlar, asistanlar, aile hekimleri ve diğer hekimlerin ücretleri ile ilgili 1 Ağustos itibarıyla bir düzenleme yapıldığını öğrendik.

Görüşmede, Sağlık Bakanı Koca ile uzmanlık dernekleri arasında yakın zamanda bir toplantı yapılması konusunda bir ortam oluştuğunu belirten Adıyaman, "Kendisine teşekkür ediyorum ama TTB olarak pandemideki eksikleri takip etmeye, toplumda oluşturduğu zararı görmeye ve uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Koca'ya pandemiye ilişkin kendilerine gelen rakamlar ile tabloda açıklanan rakamların farklı olduğunu, kendilerine daha fazla verinin ulaştığını ilettiklerini belirten Adıyaman, bazı vali ve belediye başkanlarının bu konudaki sözlerini dile getirdi. 

Adıyaman, "Bakan Koca, özellikle riskli bölgelerde çalışan tüm sağlık çalışanları için rutin testlerinin yapılmasına sıcak baktı ve bu konuda talimat verdi" dedi. 

"En önemli gündem maddesi sağlık çalışanları"

TTB Kovid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlem Azap ise uzun süreli ve verimli geçen toplantının en önemli gündem maddesinin sağlık çalışanları olduğunu ifade etti.

"Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının meslek hastalığı kategorisinde değerlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini iletti" bilgisini paylaşan Azap, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarının, kişisel koruyucu malzeme ve moral desteği ile çalışma saatlerinin düzenlenmesi yönündeki gereksinimlerini de ilettiklerini aktaran Azap, şöyle konuştu:

Sayın Bakan, kişisel koruyucu malzeme temini konusunda sıkıntı yaşanmayacağına ilişkin ve bu konuda hazırlık yürüttüklerini, grip aşısının geçen yıllardan 4-5 kat daha fazla temin edileceğini, pnömokok aşısının da temin edildiğini ve önümüzdeki günlerde tekrar kullanıma gireceğini ifade etti. Aşıya ilişkin yürütülen çalışmaları da konuştuk.

Pandemi verileri ile ilgili Bakan Koca'nın görüşünün ne olduğu sorusu üzerine Azap, "HES'i hepimizin takip etmesi gerektiğini samimiyetle ifade etti" dedi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU