Merkel: Navalni kesin olarak susturulmak istendi

Rus muhalif Navalni'nin zehirlendiği iddialarına ilişkin açıklama yapan Merkel, "Şu anda sadece Rus hükümetinin yanıtlayabileceği ve yanıtlaması gereken çok ciddi sorular var" dedi

Fotoğraf: AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rus muhalif Aleksey Navalni'nin zehirlendiği iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Berlin'de tedavisi devam eden Rus muhalif Aleksey Navalni'nin zehirlendiğinin tespit edilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Merkel, "Kesin olan Aleksey Navalni'nin bir şuçun kurbanı olduğu ve susturulmak istendiğidir. Hükümet adına bunu sert şekilde kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Merkel, Rus hükümetinden bu süreci açıklamasını beklediklerini dile getirerek, "Şu anda sadece Rus hükümetinin yanıtlayabileceği ve yanıtlaması gereken çok ciddi sorular var" ifadesini kullandı.

Aleksey Navalni'nin kaderinin dünya çapında ilgi gördüğünü, tüm dünyanın cevap beklediğini vurgulayan Merkel, konuyla ilgili AB ve NATO'yu da bilgilendireceklerini belirtti.

Rus muhalif
Alman hükümeti Rus muhalif Navalni'nin kesinlikle zehirlendiğini duyurdu / Fotoğraf: AP


Angela Merkel, Rusya'nın Berlin Büyükelçisinin konuya ilişkin bakanlığa çağrılarak bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU