Ivan Rakitic, resmen Sevilla'da

2014'te Sevilla'dan Barcelona'ya transfer olan Ivan Rakitic, eski takımına geri döndü

Ivan Rakitic / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Sevilla Kulübü, 2014'te Barcelona'ya transfer ettiği Hırvat futbolcu Ivan Rakitic'i 6 yıl aradan sonra tekrar kadrosuna katttığı.

 

 

Barcelona ve Sevilla kulüplerinden yapılan yazılı açıklamalarda, Rakitic'in transferinden dolayı Katalan kulübüne 1 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeneceği ve alınacak başarılara bağlı olarak 9 milyon euroluk ek ödemenin de olabileceği bildirildi. 

 

 

Orta sahada oynayan 32 yaşındaki Hırvat futbolcunun Sevilla ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı kaydedildi. 

2011-2014 yılları arasında Sevilla'da forma giyen Rakitic, 149 maçta 32 gol atmıştı. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Hırvat futbolcu, 18 milyon euro bonservis bedeliyle Katalan ekibine transfer olmuştu.

Rakitic, Barcelona ile 4 La Liga, 4 İspanya Kupası, 3 İspanya Süper Kupa, 2  FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 UEFA Süper Kupa ve 1 kez de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Sevilla, transfer döneminde şimdiye kadar Oscar Rodriguez, Suso ve Ivan Rakitic'i kadrosuna kattı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU