Güneye göç eden leylekler, İstanbul semalarını kapladı

Halk arasında “Hacı” olarak adlandırılan leylekler, bir kez daha göç yolunda… Kış aylarını daha sıcak olan güneydeki ülkelerde geçirmek için göç eden binlerce leyleğin İstanbul semalarındaki uçuşları vatandaşlarca hayranlıkla izlendi

İlkbaharda güneyden kuzeydeki Türkiye ve Balkanlara doğru göç eden leylekler, yazın bu son günlerinde yeniden göç yoluna düşmeye başladı.

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul üzerinden geçerek daha güneye doğru göç eden binlerce leylek güzel görüntüler oluşturdu.

Aralıklarla yüzlerce kuşluk sürüler halinde ilerleyen leylekler, İstanbul semalarında adeta dans ederek ilerledi.

Leyleklerin oluşturduğu kareografiyi hayranlıkla izleyen vatandaşlar, bu göç yolculuğunu cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Kuzey ve güney arasında en önemli göç geçiş noktalarından olan Türkiye her yıl yüzbinlerce leyleğe de ev sahipliği yapıyor.

Anadolu'nun "hacısı"

Leylekler, Anadolu halk kültüründe turna ve şahinlerle birlikte en sevilen, masallara, türkülere konu olan kuşların arasında. 

Her kış öncesinde güneye özellikle de Arabistan ve Afrika dolaylarına göç etmelerinden dolayı halk arasında “Hacı Leylek” adıyla da anılıyorlar. 

 

Independent Türkçe,AA

DAHA FAZLA HABER OKU