Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik

19 yıldır çok sayıda saldırıya maruz kaldıklarını ifade eden Erdoğan, partisinden ayrılanlar içinde “Nefesi kesilenler, yolunu şaşıranlar” nitelendirmesinde bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin 19'uncu yıldönümününün mütevazi bir programla kutlandığını hatırlatan Erdoğan, "AK Parti 19 yaşın heyecanı, 19 yılın tecrübesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Milletin sinesinden çıkmış bu hareket pekleşe pekleşe yoluna devam ediyor" dedi.

AK Parti'nin bugün 83 milyonu kuşatan ulu bir çınara dönüştüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olduklarına vurgu yaptı.

"İçeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık"

AK Parti'nin 19 yıllık başarı eserinin müellifi milletin kendisi olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Milletimiz son 19 yılda gerçekten büyük bedeller ödedi. Vesayet odaklarının direnişinden darbe girişimine kadar pek çok badireyle yüzleştik ama yılmadık. Tehditler karşısında sinmedik, şantajlara boyun eğmedik. Daha çok çalıştık, daha çok gayret gösterdik. 14 Ağustos 2001'de Bismillah diyerek çıktığımız bu uzun ince ve meşaketli yolculukta pek çok imtihanla karşılaştık. İçeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık.

"Milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik"

"14 Ağustos 2001'de Bismillah diyerek çıktığımız bu uzun ince ve meşaketli yolculukta pek çok imtihanla karşılaştık" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik. 19 yıllık bu uzun yolculukta sabırla yürüyenler olduğu gibi, nefesi yetmeyenler, nefesi kesilenler, yolunu şaşıranlar da oldu. Bu yolculukta böbürlenenler, kibrine yenik düşenler oldu. Bunların hiçbirisine eyvallah etmedik. Bizimle yolunu ayıranlara aldırmadan kutlu mücadelemize devam ettik. Başkaları ne yaparsa yapsın biz vefayı, sadakatı gözetecek, bu ilkeleri kendimize rehber kılmaya devam edeceğiz. Adaletten zerre kadar sapmayacağız. Yönettiğimiz şehrin tüm sakinlerine hizmet götürmeyi kendimize görev edineceğiz. Milletimizin gönlünü kazanmanın peşinde koşacağız. Şehirlerimiz için gayret gösterirken, muhabbeti, nezaketi de eklemeyi unutmayacağız.

"Çöp, çukur, çamur yeniden kabus oldu"

AK Parti'nin, taahhütlerinin arkasında duran bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Seçim dönemlerinde atan tutanların bugün Haliç'i ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi?" dedi.

Ülkenin pek çok yerinde benzer tablolara şahitlik edildiğini söyleyen Erdoğan, "Çöp dağlarıyla İstanbul'u teslim aldık, şimdi yine rezillik. Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Sunulan hizmetlerin kalitesinde ciddi düşüşler var. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu" ifadelerini kullandı.

"İdeolojik belediyecilik hortladı"

AK Parti'nin belediyecilik anlayışının başarılarını vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti:

İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Belediye çalışanlarımız ayrımcılığa uğramaya başladı. Bilhassa AK Parti'den CHP'ye geçtiği belediyelerde, bir öç alma, intikam alma hareketi görüyoruz. Seçimlerde 'kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız' diyenler, binlerce insanı aşından etti. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bu sözleri veren Bay Kemal, o garip insanları işinden aşından ekmeğinden etmedi mi? Biz böyle sahnelerin yaşanmasına asla müsaade etmedik. Seçim döneminde söylediklerimizi sandıklar kapandıktan sonra unutanlardan da olmadık.

"Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının bedelini ülke çapında öderiz"

Birçok şehrinde hizmet ve samimiyet sınavını verdikleri için milletin AK Parti'ye Türkiye'nin yönetimini emanet ettiğini ifade eden Erdoğan, "Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının, memnuniyetsizliğin bedelini ülke çapında öderiz" dedi.

Erdoğan, AK Parti'yi belediyelere hizmet için destek vereceklerini belirterek, "Her türlü katkıyı sunacağız. Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz seçime kadar 4 milyon üye"

AK Parti olarak gençleri ve kadınları hep el üstünde tuttuğunu belirten Erdoğan şunları kaydetti:

Siyaseti gençleştiren, gençleri Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi yapan AK Parti'dir. Bizim için yaş 30'dur. 30'a gelen genç bir üst sınıfa terfi eder. Bizim 1 milyona yakın gencimiz üyemizdir. Kadınlarda da 5 milyon üyemiz var. Kadınlar da ana kademenin en önemli unsurlarıdır. Diğer partilerin böyle üye kaydı söz konusu değil. AK Parti üye kaydında bu noktada.

Erdoğan ayrıca, AK Parti'nin hedefinin seçime kadar 4 milyon üye kaydını gerçekleştirmek olduğunu da vurguladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU