Çavuşoğlu’ndan Biden’a tepki: Cahilce yapılmış bir açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 8 ay önce kullandığı ifadelerini “Türk milletini tanımayan cahilce bir açıklama” olarak niteledi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın açıklamasında ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye konusunda 8 ay önce sarf ettiği ifadelere değinen Çavuşoğlu, "Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Dominik Cumhuriyeti'nde Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Biden’in açıklamaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama.  Hükümetin, cumhurbaşkanının, kimin değişeceğine milletimiz karar verir. Amerika'dan bir kimse karar veremez.

Libya: “Uzmanlar düzeyinde istişareler devam edecek”

Pompeo'yla Libya'yı değerlendirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Uzmanlar düzeyinde istişarelerimizi devam ettirme kararı aldık" dedi.

Ne olmuştu?

Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden, 7 ay önce New York Times'ta yayımlanan röportajında, "Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin bölgedeki faaliyetleri ile de ilgilenmeleri gerektiğini savunan Biden, "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamentoya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU