Dünyanın en tehlikeli kuşu yere düşen sahibini öldürdü

Tepeli devekuşları hançere benzeyen 10 santimetrelik pençeleriyle tek darbede derin kesiklere neden olabiliyor

Conrad Duncan - The Independent

75 yaşındaki Amerikalı, ABD’nin Florida eyaletinde evinde beslediği tepeli devekuşu tarafından öldürüldü.

Evin içinde düşmesinin ardından bu büyük kuşun saldırdığı ve 10 santimetrelik hançer benzeri pençe darbeleriyle yaraladığı adamı polis cuma günü buldu.

Marvin Hajos isimli kurban ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alachua ilçesi emniyet birimi, yaşlı adamın büyük olasılıkla kuşun pençe darbelerinden yaralandığını açıkladı. Polis soruşturmanın sürdüğünü fakat ilk bulgulara göre olayın “trajik bir kaza” olduğunu belirtti.

Gainsville Sun gazetesine yaptığı açıklamada olayın bir kaza sonucu meydana geldiğini düşündüklerini belirten emniyet amiri Jeff Taylor, “Benim anladığım kadarıyla bu beyefendi düştüğü sırada bu kuşun yakınlarındaydı. Yere düşünce kuşun saldırısına uğradı” diye konuştu.

 

pence.jpg
Tepeli devekuşları keskin perçeleriyle biliniyor 

 

Yaşlı adamın 10 yılı aşkın zamandır Avustralya ve Yeni Gine’ye özgü bu kuşlar gibi başka egzotik hayvanları da beslediği kaydedildi.

Kendisini kurbanın eşi olarak tanıtan bir kadın yerel gazeteye yaptığı açıklamada “sevdiği şeyi yaparken öldü” diyerek başka bir yorum yapmamayı tercih etti.

Polis olaya karışan tepeli devekuşunun emniyet altına alındığını belirtti.

San Diego Hayvanat Bahçesi’ne göre tepeli devekuşları dünyanın en tehlikeli kuşları olarak biliniyor. Koşucu devekuşlarına benzeyen tepeli devekuşları dünyanın en büyük kuşları olarak biliniyor. Ağırlıkları 60 kiloya ve boyları 2 metreye ulaşabilen bu kuşlar potansiyel tehdit gördükleri yırtıcı bir hayvanı pençeleri sayesinde derin kesiklerle yaralayabiliyor. Bu tür kuşların beslenmesi Amerika’da yaygın olmasa da bazı koleksiyoncular tarafından rağbet görüyor.

Florida Balık ve Vahşi Yaşamı Koruma Komitesi, tepeli devekuşu türünün insanlar için 2. dereceden risk teşkil ettiğini ve beslemek için ruhsat gerektiğini belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Irmak Göksu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU